• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Frame Hakkında Yardım

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Arkadaşlar aşağıdaki konuda yardımlarınızı bekliyorum, saygılarımla.

Bir excel çalışma kitabının birinci sayasına frame koydum, framenin içinede buttonlar koydum fakat butonlara makro atamasını bir türlü yapamıyorum.

Aynı işlemi userform içinde yaptığımda hiç bir problem olmadan çalışıyor fakat sayfa içine yapınca kullanılmıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Frame nesnesi yerine Grup Kutusu nesnesiyle denermisiniz.

burada düğmeleri ve CommandButton nesnelerini Grup Kutusu nesnesinin içine koyun ve ctrl düğmesine basılı iken mause ile hepsini işaretliyerek seçin ve mause ile sağ klık yaparak grup/guruplandır seçiniz.

Frame

Halit bey cevabınız için teşekkür ederim.
UserForm kullanmadan menü yapmaya çalışıyorum. Eklediğim dosyaya bakarsanız orda da yapmaya çalıştığım şey kısaca şöyle;
1. Butona basınca altına frame ve içindeki butonlar gözüküyor (İkinci menü gözükmüyor)
2. Butona basınca altına frama ve içidenki butonlar gözüküyor ( Birinci menü gözükmüyor)
Şimdilik 1 tane buton koydum ama buton sayısı 15 olacak. Frame yapınca içindeki bütün butonlar gözükmüyor, grup olunca bir etkisi olmuyor.

Saygılarımla

Frame'nin Formül Çubuğundaki nesne formülünü silerseniz, butonlara makro atayabilirsiniz.

Halit bey cevabınız için teşekkür ederim.
UserForm kullanmadan menü yapmaya çalışıyorum. Eklediğim dosyaya bakarsanız orda da yapmaya çalıştığım şey kısaca şöyle;
1. Butona basınca altına frame ve içindeki butonlar gözüküyor (İkinci menü gözükmüyor)
2. Butona basınca altına frama ve içidenki butonlar gözüküyor ( Birinci menü gözükmüyor)
Şimdilik 1 tane buton koydum ama buton sayısı 15 olacak. Frame yapınca içindeki bütün butonlar gözükmüyor, grup olunca bir etkisi olmuyor.

Saygılarımla

Frame nesnesine ait edit bölümündeki toolbox içindeki nesnelere ait kodlar ve makrolar çalışmıyor. Niçin olduğunu bilmiyorum ama geçmiş zamanda baya bu konuda araştırma yapmıştım ve bir sonuç alamamıştım.

Bu nesnelere ait kök Microsoft forms 2.0 object library fm20.dll dosyasından gelmekte bu dosyaya ait nesnelerin edit bölümündeki toolbox içindeki nesnelere görev tanımı yapılamıyor.Belkide Microsoft'un açığı hatası olsa gerek.
Microsoft Visual Basic 6.0 proğramının içindede bu nesnelere görev verilemiyor.

Söylüyeceğim bunlar ama belkide bu konuda bilmediğimiz durumları bu konuyla alakalı bilgisi olanlar çıkabilir.

Cevap

Seyit bey teşekkür ederim,
Formül silmeyi denedim ama başaramadım, siz formül silmeyi nasıl yapıyorsunuz?

Frame'yi tıklayıp Formül Çubuğuna bakın, ordaki formülü silin.

Yanıt

Levent bey teşekkür ederim.
Önermiş olduğunuz sayfayı ineceledim çok yardımı oldu. Merakımdan bir konu soracağım. Biz şimdi sayfa içine frame ekledik ve onun içinede commanbutton ekledik, framelerin içine eklenecek diğer (label, checkbox vb) nesneler için ne yapmamız gerekiyor?
Saygılarımla

Geri