• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülün görünmesi

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Arkadaşlar merhaba..
Daha önce personel programı ile ilgili bir soru sormuştum.Yardım gelmedi.Umarım bu soruma yardım gelir.
Daha önce Korhan hocamın yolladığı personel programının üzerinde çalışmalar yapıyorum.
Programda $ işaretli formül var..Ben bunu tüm alt satırlara yaymak için $ işaretini kaldırıyorum ve formül,formül satırında =EĞER(DÜŞEYARA(B4;veri;4;YANLIŞ)="";"";DÜŞEYARA(B4;veri;4;YANLIŞ)) şeklinde görünüyor,işlev görmüyor..sebebi ne olabilir?

Merhabalar,

Formül bende çalışıyor,Yazı Tipi Rengine dikkat ediniz.

Hocam görüntü aynen şu şekil :
ADI VE SOYADI ALİ VELİ
GÖREVİ Şoför
T.C.KİMLİK NO ***********
PLAKA =EĞER(DÜŞEYARA(B4;veri;4;YANLIŞ)="";"";DÜŞEYARA(B4;veri;4;YANLIŞ))
İŞE BAŞLADIĞI TARİH =EĞER(DÜŞEYARA(B4;veri;4;YANLIŞ)="";"";DÜŞEYARA(B4;veri;4;YANLIŞ))
B4 ten önce $ işaretini koyup formülü aşağıya çekersem hepsinde "Şoför" yazıyor doğal olarak.. Bunu önleyebilmek için $ işaretini kaldırıyorum ve formül satırda aynen kalıyor

Seçenekler > Görünüm > Formüller şıkını kontrol ediniz.

"$" simgesi ile formülü olduğu gibi gönderirmisiniz.

Hocam olay şu :
1.satırda listboxtan personel ismini seciyorum (Örneğin Ali)
Alta hemen =EĞER(DÜŞEYARA($B$4;veri;4;YANLIŞ)="";"";DÜŞEYARA($B$4;veri;4;YANLIŞ)) formülü gereği "şoför" yazısı çıkıyor..Buraya kadar sorun yok..Ben bu formülü olduğu gibi aşağıya kadar seçersem tüm satırlar (örneğin;doğum yeri,doğum tarihi vs.) tüm bilgiler "Şoför" olarak görünüyor.. Dogal olarak bunu engelleyebilmem için $ işaretini kaldırıyorum,ENTER tuşuna bastığı anda
=EĞER(DÜŞEYARA(B4;veri;4;YANLIŞ)="";"";DÜŞEYARA(B4;veri;4;YANLIŞ)) formül çubuğunda ve listedeki yerinde bu şekilde görünüyor (= işareti dahil)

Doğum yeri,tarihi gibilerde
DÜŞEYARA( $B$4;veri;4;YANLIŞ) 4 sayısını 3-2-yada 1 gibi değiştirin bakınız neticeyi alıyormusunuz.

Yok hocam değişen birşey yok..Neyse..Dediğim gibi dosya yollamadan bu işin çözülemeyeceği belliydi ama dosyayı buraya ekleyemem.çünkü birçok personele ait kişisel bilgiler vardı..Özel göndereyim dedim ona da siz razı olmadınız..İlginize teşekkür ediyorum yine de..

Selamlar,

Orjinal dosyanızı eklemenize gerek yok. Benzer formatta (satır ve sütunları eşleşen) örnek bir dosya hazırlayın. Kişisel bilgiler yerinede farklı şeyler yazarak foruma ekleyin. Bu dosya üzerinde ulaşılacak çözümü kendi dosyanıza uyarlarsınız.

şöför km. ve saat takibi

merhabalar

excelde 5 araç takibi yapmak istiyorum araç mağazaya kaç km de gitmiş kaç dakika da yükü indirmiş x mağazaya kaç dakikada gitmiş oradan merkeze kaç km ve dakikada dönmüş.

Geri