• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formulu yana doğru çekerek kopyalamayı sağlamak ?

Excel Vers. ve Dili
Excel, 2013 - Türkçe
Şimdi bir formul yazıyoruz ve bu yazdığımız formulu aşağa doğru çekerek çoğaltabiliyoruz fakat aynı işlemi sağa yada sola doğru yapamıyoruz bunun bir yöntemi varmı acaba.

2. Sorumda bir yere 10 satır veri girilmiş fakat biz bunların 1 satır atlanarak yeni bir yere almak istiyoruz bunun için ne yaparız.

Şimdi bir formul yazıyoruz ve bu yazdığımız formulu aşağa doğru çekerek çoğaltabiliyoruz fakat aynı işlemi sağa yada sola doğru yapamıyoruz bunun bir yöntemi varmı acaba.

2. Sorumda bir yere 10 satır veri girilmiş fakat biz bunların 1 satır atlanarak yeni bir yere almak istiyoruz bunun için ne yaparız.

isteğinizi dosya ekleyerek açıklama yaparsanız yanıtınızı en kısa sürede alabilirsiniz. bu şekilde anlam çıkartılamıyor.

1.sorunuzun cevabı : Nasıl bir formül kullanıyorsunuz bilmiyorum ama formülde hücre sabitleme kullanmanız gerekiyo olabilir mesela A1:A100 diye bir formül ise $A$1 olarak kkullanmanız gerekir.

evet haklısınız arkadaşlar eklemeyi yaptım. Yardımlarınızı bekliyorum. sağolun şimdiden.

Ekli dosyalar

Merhabalar form sayfasını buraya nasıl ekleyebilirim,

formül olayını çözemedim ama başka bir tavsiyem var. rakapların olduğu alanı tarayıp kopyalayın özel yapıştır seçeneklerinde işlemi ters çeviri seçip yapıştırın. tabi rakamlar değiştikçe bu işlemi yenilenmeniz gerekiyor.formüllü çözümünü hocalarımız mutlaka yapacaktır

Excelde form sayfası hazırladım fakat kayıt,form çalışıyor fakat belirlediğim sayfaya kayıt ettiremiyorum
o yüzden sizlerin yardımına ihtiyacım olacak form sayfasını buraya eklenti olarak nasıl ekleyebilirim.

Yardımlarınızı bekliyorum
excelde form sayfası hazırladım fakat kayıt,form çalışıyor fakat belirlediğim sayfaya kayıt ettiremiyorum
o yüzden sizlerin yardımına ihtiyacım olacak form sayfasını buraya eklenti olarak nasıl ekleyebilirim.

Son düzenleme:
123 'ün altına

Kod:
=DOLAYLI("c"&KAÇINCI(G8;C:C;0)+2)

Merhaba,

Kod:
=DOLAYLI("C"&SATIR(A7)+SATIR(A1)-1)

Bu şekilde de kullanabilirsiniz..

.

Merhaba,

Kod:
=DOLAYLI("C"&SATIR(A7)+SATIR(A1)-1)

Bu şekilde de kullanabilirsiniz..

.

Hocam çok güzel açıklamışsın da bunun tam mantığını anlayamadım o yüzden kendi işlemlerimde kullanamıyorum, Hangi değişken nasıl kullanılır bir yazabilir misin.

@Ömer Merhabalar. Dolaylı formülü kullanarak koordinat düzleminde noktaların birbirine olan uzaklıklarını çıkarttım. Ancak Örneğin j stununu küçükten büyüğe sıralamak istediğimde sıralayamıyorum. Bunun sebebi nedir?

Ekli dosyalar

Geri