- Excel Vers. ve Dili
- Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba arkadaşlar hayırlı geceler.
Yukarıdaki formülü makro kaydet ile vba tarafına aldığım zamanda aşağıdaki gibi oluyor.
Aldığım bu formülüde aşağıdaki kodun içerisine ekleyip, formülün sonucunu alıyorum.
Benim yapmak istediğim sayfa üzerindeki formüller vba tarafına geçtiği zaman formülün şekli değişiyor, (noktalı virgül, virgüle dönüyor,Türkçe kodlar ingilizceye dönüyor ve RC diye birşey oluşuyor) vba tarafına aldığım bu formülü tekrar excel sayfasına alarak çeşitli düzenlemelerde bulunmak istediğimde düzenleme yapamıyorum.
http://en.excel-translator.de/translator/ bu linkte formül çevirdiğimde =EĞER(RC[-1]="""";"""";EĞERHATA(DÜŞEYARA(RC[-1];'PERSONEL LİSTESİ'!R2C2:R5000C3;2;0);""AradığıSız kişi yok""))"" bu şekle sokuyor, RC'ler ne anlama geliyorsa, yine de formül düzenlenmiyor.
VBA tarafındaki formülü excel sayfasına uyarlayacak bir çeviri var mı?
Bunun gibi bir çok formüllerim var, bunu düzeltmek için yardımcı olur musunuz?
Kod:
=EĞER(B2="";"";EĞERHATA(DÜŞEYARA(B2;'PERSONEL LİSTESİ'!$B$2:$C$5000;2;0);"Aradığınız kişi yok"))
Yukarıdaki formülü makro kaydet ile vba tarafına aldığım zamanda aşağıdaki gibi oluyor.
Kod:
=IF(RC[-1]="""","""",IFERROR(VLOOKUP(RC[-1],'PERSONEL LİSTESİ'!R2C2:R5000C3,2,0),""Aradığınız kişi yok""))"
Aldığım bu formülüde aşağıdaki kodun içerisine ekleyip, formülün sonucunu alıyorum.
Kod:
Sub Sonuç()
With Range("C2:C" & [B65365].End(3).Row)
.Formula = _
"=IF(RC[-1]="""","""",IFERROR(VLOOKUP(RC[-1],'PERSONEL LİSTESİ'!R2C2:R5000C3,2,0),""Aradığınız kişi yok""))"
.Value = .Value
End Sub
Benim yapmak istediğim sayfa üzerindeki formüller vba tarafına geçtiği zaman formülün şekli değişiyor, (noktalı virgül, virgüle dönüyor,Türkçe kodlar ingilizceye dönüyor ve RC diye birşey oluşuyor) vba tarafına aldığım bu formülü tekrar excel sayfasına alarak çeşitli düzenlemelerde bulunmak istediğimde düzenleme yapamıyorum.
http://en.excel-translator.de/translator/ bu linkte formül çevirdiğimde =EĞER(RC[-1]="""";"""";EĞERHATA(DÜŞEYARA(RC[-1];'PERSONEL LİSTESİ'!R2C2:R5000C3;2;0);""AradığıSız kişi yok""))"" bu şekle sokuyor, RC'ler ne anlama geliyorsa, yine de formül düzenlenmiyor.
VBA tarafındaki formülü excel sayfasına uyarlayacak bir çeviri var mı?
Bunun gibi bir çok formüllerim var, bunu düzeltmek için yardımcı olur musunuz?
Son düzenleme: