• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülü Tarih hk

Excel Vers. ve Dili
OpenOffice,
Office 365,
Google Sheets,
Excel Vba
Merhaba Arkadaşlar;

Üretilen malzemenin tarihini elle yazmadan, formülle nasıl yazabilirim.

Not: Üretilen malzemede D.E ve Bitti bölümü vardır buna göre bitti olduğunda 1 olarak yazabiliyorum fakat o günün üretilen tarihinin formülle yazamadın.

bu konuda yardımcı olurmusunuz.

Denermisiniz A1 de bitti yazarsa günün tarihini atar.
Kod:
=EĞER(A1="Bitti";BUGÜN();"Daha Bitmedi")

İşlemin yapıldığı tarihi =BUGÜN() şeklinde yazabilirsiniz (bunun başına "Bitti" ile ilgili koşul ekleyebilirsiniz. Ancak bugün formülü durağan değildir, ertesi gün değişecektir. Tavsiyem tarihi formülle elde etmek yerine elle yazmanızdır.
Makro kod işinden anlamıyorum, söylediğim formül yöntemi için geçerlidir.

Sayfada veya belli bir sütun ya da hücredeki değişiklikle harekete geçen bir makro ile yapılabilir olduğunu görmüştüm. Sitede "işlem tarihi" şeklinde arama yaparsanız örnekler bulacağınızdan eminim. Örneğin bir tanesi : http://www.excel.web.tr/f14/otomatik-i-lem-tarihi-t126926.html

Yazdığım bir önceki mesajda bu konuyu söylemiştim. BUGÜN() işlevi durağan değildir. Gün değiştiğinde eski tarihler bugünün tarihine dönüşür.

Yazdığım bir önceki mesajda bu konuyu söylemiştim. BUGÜN() işlevi durağan değildir. Gün değiştiğinde eski tarihler bugünün tarihine dönüşür.

Anladım Teşekkürler bilgi için. Bende bu tarihi yapmıştım fakat değişken olduğundan yapamamıştım. sizin verdiğiniz linkten bi bakayım bilgi için sagol.

Geri