• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülü sürükle-bırak yaparken bazı hücreler etkilenmesin

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan even
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2000 - Tr
Uzun bir kolonda aşağıya formülü sürükle bırak ile kopyalıyorum, ancak ara hücrelerde Ara Toplam aldırıyorum.

Ara toplam yaptığım o hücrelerin 'sürükle bırak" yaparken üstünden geçsem bile kendi formulünü korumasını istiyorum. Nasıl korurum?(format>kitle olmuyor)

Merhabalar,
Arkadaşım, öncelikle bu sütunun yan tarafına 1-0 veya her ne yazarsan seri grubu ekle. Alttoplam olacak hücrelerin yanına 0 diğer hepsine 1 mesela. sonra o yan sütunu süzgeç ile 1 yap. yani alttoplam olmayan tüm hücreleri seçmiş olursun. Sonra mouse ile kopyaladığında bu alttoplam olan hücreler etkilenmemiş oyur.
Kolay gelsin..

Merhaba mith,

Söylediğin süzme, alternatif yol, ama sorunu çözer. Yine de bu ilk sorduğumun daha başka yolları, değişik fikirler var mı acaba?

bu soruma başka cevaplar verir misiniz, sorunum hallolmadı

Aşağıdaki dosyayı kendinize göre düzenleyiniz.

dosyayı .zip olarak da yollar mısınız, macro'su çalışmadı da

Makro Güvenlik ayarını orta yapın. Ziple alakası yok bence.

Macro can not be found mesajı çıkıyor, tekrar zip olarak yollayabilir misin

Bu kodu kendinize göre değiştirin.

Sub Makro1()
Range("E10").Value = WorksheetFunction.Sum(Range("E1:E9"))
End Sub

Kodu bir butona bağlayın. Formül sürükleme işi bitinten sonra butona basın. Ara toplam birden fazla ise, kodları mükerrer yapın.

öncelikle tekrar teşekkür ederim, bu macro çalıştığım tabloda sorunumu çözecek mantığa sahip. sanırım bu şekilde E10, E20, gibi alt toplamları aynı anda aldırabileceğim.

Burada 3 şey var
1. Toplama işlemini yapıyor fakat - toplam alınan örneğin E10 hücresinde- SUM(hücreler) formülü gözmüyor. Gözükür hale getirilebilir mi?

2. Diğer bu şekilde tablolarım ve satırların yerleri değişik oldugundan herbiri icin ayrı macro yazmam gerekecek. Siz olsanız başka ne tür şeyler kullanırdınız işin kolaylaşması adına?

1.Sorunun Cevabı : Bu kod =topla() formülünü gözükür hale getiriyor.

Sub Makro4()
[E9] = "=SUM(R[-8]C:R[-1]C)"
End Sub

Makro Kaydetle yada değerle oynanarak kendinize göre uygulayınız.

2.Sorunun Cevabı : Eğer işlemler birbirleriyle bağımsız ise, her bir işlem için ayrı bir kod ve ayrı bir buton uygulardım. Aralarında bağlantı varsa tek bir buton altında birleştirirdim.

Yardımınız için teşekkürler, bu makroları uygulamaya çalışacagım...

Geri