• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülü Makro'ya taşıma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dEmir1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Forumda uzun zamandır arıyorum yalnız herhangi bir örnek bulamadım yaptığımız excel dosyasında ki formülleri nasıl makroya taşıyabilirim.Örnek Dosya gönderemiyorum çok karışık göndereceğim şey, Forum'un hazırladığı herhangi bir örnek dosya yada Diğer kullanıcı arkadaşların gönderdiği bir örnekte olabilir.
Teşekkür Ederim.İyi Çalışmalar.

Formülleri makroya taşımak diye bir şey yoktur. Ancak dosyanızda formüllerle oluşturduğunuz algoritma mantığı, makrolar kullanılarak yeniden tasarlanabilir. Buda her dosya için bağımsızdır.

Teşekkür Ederim Levent Menteşoğlu.
Peki bununla ilgili örnek dosyalar forum'da mevcutmudur.Anlatmak istediğim Makro nasıl yapılır ve nasıl ilerleme kat edilir.Aslında Forum içerisinde bu tarz bilgiler var ama Video olarak bunları izlemem içinde Altın üye oLmam lazım...Yinede ilginize teşekkür ederim.
Başarılarınızın devamını dilerim..

Özel olarak formül makroya nasıl çevrilir diye bir konu başlığı ben hatırlamıyorum. Ancak cevap formülle istenmiş ancak çözüm makroyla verilmiş olan uygulamalar olabilir. Bunlarıda bilen üyelerimiz linklerini verebilir. Ben denk gelirsem buraya eklerim.

merhabalar forumda sorunuzla ilgili konu var ve arkadaşlarımızın çözümünü paylaşıyorum
Sub Formul_Convertor()
On Error GoTo hata
MsgBox Application.ConvertFormula( _
Formula:=ActiveCell.Formula, _
fromReferenceStyle:=xlR1C1, _
toReferenceStyle:=xlA1), vbInformation, "Normal Başvuru"
MsgBox Application.ConvertFormula( _
Formula:=ActiveCell.Formula, _
fromReferenceStyle:=xlA1, _
toReferenceStyle:=xlR1C1), vbInformation, "Makro Stili"
Exit Sub
hata: