• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülü Makro Koda Çevirmek..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Aşağıdaki formülü Makroya çevirebilir miyiz. Kodun çalışması yine formül gibi dinamik olması gerekiyor, yani butonsuz. Formülü 65536 hücreye uyguluyorum. Hesaplamada hayli yavaş olduğundan exceli kımıldatamıyorum bile.
İlgileriniz için teşekkür ederim. Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla.

=EĞER($B3="";"";EĞER(EĞERSAY(A:A;$B3)>0;"SEND";"WARNİNG"))

Son düzenleme:
Günaydın, Hayırlı sabahlar..
Arkadaşlar konuyu çözüme nasıl götürebiliriz. Fikri olan kimse varmı acaba..!

Teşekkürler.

Korhan Hocamın dediği linkte örnekleme mevcut. Ayrıca örnek bir dosya eklerseniz daha iyi olur...

Merhaba,
Arkadaşlar aşağıda verilen kodu makroda olması gerekiyor. Nedeni ise belli bir sayıda hücrelere veri girildiğinde artık excel çalışmaz hale gelip donuyor. Korhan beyin verdiği linki inceledim ama çözecek gibi değilim. Bu nedenle sizden yardım talep ediyorum. Ek dosyada basit bir örnekleme yaptım.
A3:A aralığına liste giriliyor. B3:B ise bu listeye ait yada ait olmayan veri giriliyor benim öğrenmek istediğim bu liste olanları olmayanları görmek. Dinamik bir yöntem olması çok daha önemli.
Örnek dosya yı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://s2.dosya.tc/server22/tnpSpi/takip.xls.html

Bilgilerinize arz ederim.

Merhaba;
Ekteki dosyayı inceleyin. 20 bin satır için çalışır.

Ekli dosyalar

Merhaba,
İlginiz için teşekkür ederim. Mustafa Bey. İstediğim gibi olmuş elinize sağlık. Yalnız buna minik bir eklenti daha istirham ediyorum sizden. Butonu tıkladıktan sonra, sürekli olarak C3 hücresi seçili kalıyor. Bunu B3:B aralığına veri giriliyor. Sıradaki hücreye otomatik gelmesini sağlayabilir miyiz?
Örneğin. En son veri girişini 1536 hücreye yaptım var sayalım butonu tıkladığımızda seçim C3 değil de 1537 hücrede olabilir mi. Yani veri sırası hangisindeyse.
Tekrardan Teşekkür ederim elinize bilginize sağlık. Hayırlı akşamlar dilerim.

Merhaba,
İlginiz için teşekkür ederim. Mustafa Bey. İstediğim gibi olmuş elinize sağlık. Yalnız buna minik bir eklenti daha istirham ediyorum sizden. Butonu tıkladıktan sonra, sürekli olarak C3 hücresi seçili kalıyor. Bunu B3:B aralığına veri giriliyor. Sıradaki hücreye otomatik gelmesini sağlayabilir miyiz?
Örneğin. En son veri girişini 1536 hücreye yaptım var sayalım butonu tıkladığımızda seçim C3 değil de 1537 hücrede olabilir mi. Yani veri sırası hangisindeyse.
Tekrardan Teşekkür ederim elinize bilginize sağlık. Hayırlı akşamlar dilerim.

Rica ederim dediğiniz şey tabiki yapılabilir. Ekteki örnek sanırım istediğiniz şekildedir. Kolay gelsin iyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Günaydın Mustafa Bey,
Hayırlı sabahlar, ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Formülle sıkıntılı oluyordu. 150 kadar veriden sonra excel çalışma gücünü kaybediyordu. Ama artık bu sorun kalmadı. Elinize, Bilginize sağlık. Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla

İşiniz görüldüyse ne mutlu bize. Kolay gelsin iyi çalışmalar...

Geri