• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülü kısaltmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Erdal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
Merhabalar
=eğer(yada(A1=B1;A1=C19;A1=D11;A1=E4;A1=F3;A1=G1;A1=H1;A1=J21;A1=K43;A1=L22;A1=R11;A1=E2;A1=E6);7;5)
=eğer(yada(A1=”ER”;A1=”D”;A1=”Y”;A1=”F”;A1=”I”;A1=”O”;A1=”K”;A1=”X”;A1=”A”;A1=”KIRMIZI”;A1=”V”;A1=”S”;A1=”M”);7;5)
=eğer(yada(A1=23;A1=2;A1=12;A1=87;A1=9;A1=45;A1=11;A1=111;A1=987;A1=24;A1=67;A1=33;A1=76);7;5)
=eğer(ve(A1=B1;A1=”R”;A1=46;A1=24;A1=3;A1=51;A1=H1;A1=J21;A1=K43;A1=”ER”;A1=R11;A1=E2;A1=96);7;5)
Yukarıda varyasyonlarını gösterdiğim gibi bir formülümüzün olduğunu varsayarsak, acaba “YADA” ile başlayan formülümüzün içini daha kısa bir şekilde nasıl yazabiliriz. Saygı ve selam ile…

Düşeyara formülünü kullanabilirsiniz.

Öncelikle alakanız için teşekkür ederim Hamit bey.
Cahilliğimi bağışlayın acaba biraz açıklayabilirmisiniz.
Not: Eğer daha faydalı olacaksa bir örnek ekleyebilirim.
Saygı ve selam ile...

Açıklayıcı olması için örnek dosya ekledim.

Ekli dosyalar

Sonucun 7 veya 5 olmasının daha basit bir açıklaması var mı?

Sonucun 7 veya 5 olmasının daha basit bir açıklaması var mı?

Öncelikle alakanız için teşekkür ederim. Sonuç hiç önemli değil. Benim için önemli olan YADA ile başlayan kısmı daha kısa nasıl yazabiliriz?

Sizin formülünüz çok farklı hücrelere geniş bir sütun aralığında başvuru yapıyor ve şartlarınız oldukça fazla. Daha belirli bir aralıkta "yada" formülü yerine eğersay'da kullanılabilir.

=Eğer(eğersay(a1;hücre aralığı)>=1;7;5) gibi

Sizin formülünüz çok farklı hücrelere geniş bir sütun aralığında başvuru yapıyor ve şartlarınız oldukça fazla. Daha belirli bir aralıkta "yada" formülü yerine eğersay'da kullanılabilir.

=Eğer(eğersay(a1;hücre aralığı)>=1;7;5) gibi

Ben daha çok Ara formülünde yazdığımıza benzer =EĞER(YADA(A1={B1,"45";C1});7;5) gibi birşey yazabilirmiyiz diye düşünmüştüm. Ama zannedersem bu formülü kısaltamayacağız.

Bence yardımcı bir sütun kullanın derim. Şöyle ki; farklı hücre referanslarını bir sütunda toplayıp Eğersay yada Düşayara formüllerinden faydalanabilirsiniz.

Bence yardımcı bir sütun kullanın derim. Şöyle ki; farklı hücre referanslarını bir sütunda toplayıp Eğersay yada Düşayara formüllerinden faydalanabilirsiniz.
Teşekkür ederim Hamit Bey

İlk olarak formüllerinizde kullandığını A1 hücresinin eşit olduğu kriterleri bir sütunda alt alta yazarsınız.

Daha sonrasında EĞERSAY formülü ile bu alanda A1 hücresindeki veriyi saydırıp sonuca gidebilirsiniz.

İlk olarak formüllerinizde kullandığını A1 hücresinin eşit olduğu kriterleri bir sütunda alt alta yazarsınız.

Daha sonrasında EĞERSAY formülü ile bu alanda A1 hücresindeki veriyi saydırıp sonuca gidebilirsiniz.

Teşekkür ederim Korhan Bey

Geri