• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

FormÜlÜ HÜcreye Makro İle Gİrmek

Excel Vers. ve Dili
2000 ENG
Arkadaşlar;
Aşağıdaki tarzda bir uygulamayla belli hücrelere bu uzun formülü girmek istiyorum.Kopyala yapıştır tarzı bir uygulama işimi görmüyor makro kullamak lazım.Ancak bu kod önce formülün sonundaki x karekterinden dolayı hata veriyor tırnakları kaldırıp yerine 1 koyuncada tanımsız uygulama veya nesne hatası diye bir mesaj veriyor yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkürler.

Sub formül()

Worksheets("Sheet1").Range("A1:A5").Formula = "=IF(IF(SUM(IF($A$51:$A$561=F$4;IF($B$51:$B$561=$A6;1;0);0))=1;1;"")=1;"X";"")"

End Sub

iyi çalışmalar bu problemin birbenzerini de ben yaşıyorum benim ihtiyacım

For i = 103 To 105
Worksheets("IZO Sip").Range("am" & i, "am" & i).Formula = "=8+5"
Next

bu şekilde çalışıyor
fakat "=8+5" yerine =ETOPLA(veri!$A$5:$A$65536;A103;veri!$H$5:$H$65536)
formülünün gelmesi lazım A103 ise i değiştiğinde 104 ,105 şeklinde değişmeli
sitede aradım ama bulamadım

bu konuda yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim

biraz daha araştırma sonucunda aşağıdaki kadar ilerledim

For i = 108 To 108
Worksheets("IZO Sip").Range("am" & i, "am" & i).Formula = Application.WorksheetFunction.SumIf(Sheets("veri").[a5:a65536], Sheets("IZO Sip").Cells(i, 1), Sheets("veri").[h5:h65536])

Next

şekline yapınca oldu fakat direkt değeri yazdı benim istediğim formül olarak yazması

bu konuda yardım ederseniz sevinirim

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
Sub formül()
Worksheets("Sheet1").Range("A1:A5").Formula = "=IF(IF(SUM(IF($A$51:$A$561=F$4;IF($B$51:$B$561=$A6;1;0);0))=1;1;"")=1;""" & X & """;"")"
End Sub

Sn Fenomen sizde aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
For i = 103 To 105
Worksheets("IZO Sip").Range("am" & i, "am" & i).Formula = "=ETOPLA(veri!$A$5:$A$65536;A" & i & ";veri!$H$5:$H$65536 )"
Next

Sn. Leventm Bey
application-defined or object-defined error verdi
saygılarımla

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
[LEFT]For i = 103 To 105
Worksheets("IZO Sip").Range("am" & i).Formula = "=SUMIF(veri!$A$5:$A$65536;A" & i & ";veri!$H$5:$H$65536 )"
Next[/LEFT]

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
[LEFT]For i = 103 To 105
Worksheets("IZO Sip").Range("am" & i).Formula = "=SUMIF(veri!$A$5:$A$65536;A" & i & ";veri!$H$5:$H$65536 )"
Next[/LEFT]

Sn. Levent Bey
yine aynı hatayı verdi hatta sum if yerine etopla yazdım değişmedi

Bu sorunun çözümü yok mu acaba?

Birde aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
For i = 103 To 105
Worksheets("IZO Sip").Range("am" & i).Formula = "=SUMIF(veri!$A$5:$A$65536,A" & i & ",veri!$H$5:$H$65536)"
Next

Oldu Çok Teşekkürler Çok işime Yaradı Emeğinize Sağlık

Sn.Levent Bey
Daha önce yapmış olduğunuz yardım için tekrar teşekkür ederim daha önceki formüle ek olarak aşağıdaki formülü yapmayı da beceremedim

=D118&" "&N118&" "&T118&" "&U118

Range("a" & i, "a" & i + Menu.TextBox2.Value - 1).Formula = "=D" & i & "&N" & i & "&T" & i

yaptığımda formül =D118&N118&T118&U118 şeklinde oluyor

aradaki " " ibaresini koda eklediğimzaman olmuyor bukonuda yardım ederseniz sevinirim
saygılarımla

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
Range("a" & i, "a" & i + Menu.TextBox2.Value - 1).Formula = "=D" & i & "&" & """ """ & "&N" & i & "&" & """ """ & "&T" & i

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
Range("a" & i, "a" & i + Menu.TextBox2.Value - 1).Formula = "=D" & i & "&" & """ """ & "&N" & i & "&" & """ """ & "&T" & i

oldu emeğinize teşekkür ederim şimdiden iyi bayramlar

Geri