• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüllü ve sıfırlı hücreleri boş gösterme ve sonucu değiştirmeme durumu

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Hocalarım örnekteki dosyada açtıgınızda formullu hucrelerin olduğunu ve sonucunda tanımsızlık hatasının olduğunu göreceksiniz. Amacım bu formullerin ve sonucunun orada gözükmemesi ve bos hucre olması aynı zamanda genel toplam kısmında hatanın genel toplamı bozmamasını istiyorum. Bunu EĞER fonksiyonu ile sağlıyorum ama cok fazla hücre olduğundan çok fazla eğer fonksiyonu tanımlıyorum bu da excel dosyasını yoruyor. Bu durumu nasıl duzeltebilirim.Yardımcı olabilirmisiniz?Dosya ektedir.

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

Merhaba,

Hücreleri sorgularken mesela "EĞER(G62="";""....." sorgusu kullanmışsınız. Hücre boşsa boş göster demişsiniz. Daha sonra bu hücrede oluşan değeri başka bir hücredeki formülde kullanmışsınız. Boşluk karakteri formüllerde sıkıntı yaratır. Bunun yerine sıfır değerini tanımlayın. Daha sonra hücrelere koşullu biçimlendirme uygulayarak sıfır değeri olan hücrelerin yazı rengini beyaz yaparak gizleyebilirsiniz. Forumda sıfır değerleri gizleme ile ilgili farklı yöntemleri de arama yaparak bulabilirsiniz.

Merhaba,

Hücreleri sorgularken mesela "EĞER(G62="";""....." sorgusu kullanmışsınız. Hücre boşsa boş göster demişsiniz. Daha sonra bu hücrede oluşan değeri başka bir hücredeki formülde kullanmışsınız. Boşluk karakteri formüllerde sıkıntı yaratır. Bunun yerine sıfır değerini tanımlayın. Daha sonra hücrelere koşullu biçimlendirme uygulayarak sıfır değeri olan hücrelerin yazı rengini beyaz yaparak gizleyebilirsiniz. Forumda sıfır değerleri gizleme ile ilgili farklı yöntemleri de arama yaparak bulabilirsiniz.

Deneyeceğim hocam.Çok Teşekkür ederimm

Korhan hocam baktım malesef olmuyor cunku sadece sıfır olma durumu değil baska hucreyle baska hucrenin carpımı , karesi gibi işlemler var bu nedenle diğer hücreler de doğal olarak hata cıkıyor amacım bu hucrelerdeki hata yazısının çıktılarda görünmemesi ve en son toplam kısmında hata olarak değil normal işlemleri yapmasını istiyorum ama bu ancak egerle yapabildim. BU da o kadar hucreye EGER fonksiyonu ile oluyor bu da dosyanın cok kasmasına neden olacaktır. Buna baska bir çözüm ne olabilir?

Geri