• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüllü hücrenin formülü değişmeden içerik girme

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhabalar arkadaşlar ektede paylaştığım üzere basit mantıkta 2 hücrelik bir çalışma yaptım.

A1 Hücresi 1,2 veya 5 ise sağ tarafında yer alan B1 hücresinde "Açıklama giriniz beliriyor."
Diğer rakamlar seçili ise hücre boş kalıyor.

Resmi:
http://prntscr.com/d8gphd

Yani ilgili hücrenin formülü de şu şekilde:

Kod:
=EĞER(YADA(A1=3;A1=4);"";"Açıklama Giriniz.")

Şimdi benim sormak istediğim şu,

bu hücreye açıklama girilmek istense hücreye tıklanıp içine girildiğinde formül geliyor, E doğal olarak buraya bişey yazılmıyor yazılırsa da formül bozulacak. Aynı hücrenin içerisine bu açıklamanın girilmesi lazım. Bunu nasıl mümkün kılabiliriz.

Bir yolu var ise formülle çözmek istiyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Aklıma gelen; Mesela Formülü C1 hücresine yazarız ama (eğer varsa böyle bişey) değeri B1 hücresine yazdırır, tıklanıp hücreye girildiğinde sadece açıklama giriniz yazısını siler açıklamayı girer. Bende C1 sutununu komple değiştiririm.

Ama açıklama girilmesi gerekmiyorsa yani A1 hücresinde 3 veya 4 seçiliyse o hücre boş kalacak. Bişey girilmesi gerekmiyor.

Bunu formülle mümkün kılabilir miyiz?

Ekli dosyalar

B1 hücresindeki formülü aşağıdaki gibi değiştirip deneyiniz.

C1 hücresine açıklama yazıp sonucu gözlemleyin.

Kod:
=EĞER(YADA(A1=3;A1=4);"";EĞER(C1="";"Açıklama Giriniz.";C1))

B1 hücresindeki formülü aşağıdaki gibi değiştirip deneyiniz.

C1 hücresine açıklama yazıp sonucu gözlemleyin.

Kod:
=EĞER(YADA(A1=3;A1=4);"";EĞER(C1="";"Açıklama Giriniz.";C1))

Hocam öncelikle çok teşekkürler, verdiğiniz dosyayı ekteki gibi revize ettim. Peki hücrede açıklama varken sol taraftan yine başka bir seçim yapılılrsa, mesela 2 seçiliyken açıklama girdik. Sonra vazgeçtik 3'ü seçtik. Hücre içeriği değişmiyor. Ne yazdıysak o kalıyor. Onun seçime göre yeniden "Açıklama giriniz" veya boş kalmasını nasıl mümkün kılabiliriz?

Ekli dosyalar

Formülle naısl olur bilmiyorum ancak bence en ideali makro kullanmaktır. Aşağıdaki kodu ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırırsanız A1 hücresindeki değer 1, 3 ya da 5 olduğunda B1'de "Açıklama giriniz" yazar, diğerlerinde B1 boş kalır:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A1]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target = 1 Or Target = 3 Or Target = 5 Then
    [B1] = "Açıklama Giriniz"
Else
    [B1] = ""
End If
End Sub

Makrolu çözüm daha etkin olacaktır.

Formülle alternatif çözüm olarak kullanmak isterseniz ekteki dosyayı inceleyebilirsiniz.

Yardımcı bir hücre ve koşullu biçimlendirme kullanılmıştır. Belki işinize yarayabilir.

Ekli dosyalar

Geri