Merhabalar arkadaşlar ektede paylaştığım üzere basit mantıkta 2 hücrelik bir çalışma yaptım.
A1 Hücresi 1,2 veya 5 ise sağ tarafında yer alan B1 hücresinde "Açıklama giriniz beliriyor."
Diğer rakamlar seçili ise hücre boş kalıyor.
Resmi:
http://prntscr.com/d8gphd
Yani ilgili hücrenin formülü de şu şekilde:
Şimdi benim sormak istediğim şu,
bu hücreye açıklama girilmek istense hücreye tıklanıp içine girildiğinde formül geliyor, E doğal olarak buraya bişey yazılmıyor yazılırsa da formül bozulacak. Aynı hücrenin içerisine bu açıklamanın girilmesi lazım. Bunu nasıl mümkün kılabiliriz.
Bir yolu var ise formülle çözmek istiyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Aklıma gelen; Mesela Formülü C1 hücresine yazarız ama (eğer varsa böyle bişey) değeri B1 hücresine yazdırır, tıklanıp hücreye girildiğinde sadece açıklama giriniz yazısını siler açıklamayı girer. Bende C1 sutununu komple değiştiririm.
Ama açıklama girilmesi gerekmiyorsa yani A1 hücresinde 3 veya 4 seçiliyse o hücre boş kalacak. Bişey girilmesi gerekmiyor.
Bunu formülle mümkün kılabilir miyiz?
A1 Hücresi 1,2 veya 5 ise sağ tarafında yer alan B1 hücresinde "Açıklama giriniz beliriyor."
Diğer rakamlar seçili ise hücre boş kalıyor.
Resmi:
http://prntscr.com/d8gphd
Yani ilgili hücrenin formülü de şu şekilde:
Kod:
=EĞER(YADA(A1=3;A1=4);"";"Açıklama Giriniz.")
Şimdi benim sormak istediğim şu,
bu hücreye açıklama girilmek istense hücreye tıklanıp içine girildiğinde formül geliyor, E doğal olarak buraya bişey yazılmıyor yazılırsa da formül bozulacak. Aynı hücrenin içerisine bu açıklamanın girilmesi lazım. Bunu nasıl mümkün kılabiliriz.
Bir yolu var ise formülle çözmek istiyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Aklıma gelen; Mesela Formülü C1 hücresine yazarız ama (eğer varsa böyle bişey) değeri B1 hücresine yazdırır, tıklanıp hücreye girildiğinde sadece açıklama giriniz yazısını siler açıklamayı girer. Bende C1 sutununu komple değiştiririm.
Ama açıklama girilmesi gerekmiyorsa yani A1 hücresinde 3 veya 4 seçiliyse o hücre boş kalacak. Bişey girilmesi gerekmiyor.
Bunu formülle mümkün kılabilir miyiz?