• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüllü dosyaları paylaşmak için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
31 Ağustos 2011
Mesajlar
151
Excel Vers. ve Dili
Office Professional Plus 2021- Türkçe
Arkadaşlar öncelikle hayırlı günler hayırlı ramazanlar dilerim.

Uzun süredir üzerinde çalıştığım ve buradan da sizlerin yardımlarıyla nihayete erdirdiğim bir dosyamız mevcuttur. Bu dosya çalışırken bize büyük kolaylık sağlarken dosya paylaşımı durumunda ciddi sorun teşkil ediyor.

Uzun zaman üzerinde çalışıp emek harcadığım bu dosyaları diğer firmalarla paylaşmam gerektiğinde formüllerimi de paylaşmış olacağım. Bunun önüne geçebilmek için tüm çalışma kitabını koruma yolunu denedim fakat şifre kırma programları onun da üstesinden geliyor.

Şimdi tamamı formüllü dosyalarımı paylaşabilmem için sizlerden yardım istiyorum. Bana öyle bir yöntem söyleyin ki; formüllerin başkası tarafından kullanılmasını engellesin.

Mesela; yaptığım dosyayı bire bir kopyalayıp 2. bir çalışma sayfası oluşturabilir miyiz ? Formüller ana dosyada kalacak kopya dosya sadece hücreler içerisindeki verileri almış olsun, formüllerle ilgilenmesin. Bunu sağlayabilecek bir yol biliyorsanız beni hem mutlu ederseniz hem de büyük bir eziyetten kurtarırsınız.
 
Aklıma şöyle bir çözüm geldi bilmem işinize yarar mı ? Çalışmanızı kopyalayın ve kopya dosyayı açın sonra ilk sayfayı solt üst köşeden seçin ve daha sonra CTRL tuşuna basılı olarak alttaki bütün sekmeleri seçin. Bitince sağ tıklayıp kopyala deyin ve tekrar sap tıklayıp özel yapıştır-sadece değerleri- işaretleyin ve kaydedin. Ve sayfaları çözün. Formüllerinizin tamamı değere dönüşmüş olacaktır.
 
Son düzenleme:
Mustafa Bey bahsettiğiniz yöntemi denedim ama hem hücre yapıları bozuluyor hem de formüller gitmiyor. Acaba yanlış mı yapıyorum.
 
Üst mesajda yazmayı unutmuşum. Kopyalama yaptıktan sonra sadece değerleri yapıştırın. O da olmaz ise dosyanızı ekleme imkanınız varsa bir bakalım...
 
Mustafa Bey, çok teşekkür ederim. İlk denemede yapamamıştım ama şimdi çözdüm. Sağolasınız.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst