• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüllerle Oluşan Tablonun Makro ile Alınması

Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Merhaba,

Formüller yardımı ile oluşturulan tablonun, makro ile oluşturulmasını arzuluyorum,

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Örnek belgenizdeki metin kutusunda yer alan;
"7) "B" sütununun ve ona bağlı "C" sütununun sayfa her açıldığında, makro ile ve düğme kullanmadan yenilenmesini, arzuluyorum."
kısmında sorun görüyorum.

Zira istediğiniz makro ile A:F sütunları diğer sayfadan getirilip alfabetik listelendi diyelim.

G sütununa birkaç veri girdikten sonra, STOK sayfasına geçip orada değişiklik/ilave yapıp tekrar bu sayfaya dönerseniz G sütununa yazdığınız veriler kaybedilmiş olmayacak mı? Çünkü A:F sütununda yapılacak işlem tekrarlanacak ve G sütununa (ona bağlı olarak diğer sütunlar da tabii ki) yazılan veriler ne olacak (belki o malzemenin satırı değişecek, belki listeye girmeyecek bir malzeme olacak) ?
.

Merhaba.

Örnek belgenizdeki metin kutusunda yer alan;
"7) "B" sütununun ve ona bağlı "C" sütununun sayfa her açıldığında, makro ile ve düğme kullanmadan yenilenmesini, arzuluyorum."
kısmında sorun görüyorum.

Zira istediğiniz makro ile A:F sütunları diğer sayfadan getirilip alfabetik listelendi diyelim.

G sütununa birkaç veri girdikten sonra, STOK sayfasına geçip orada değişiklik/ilave yapıp tekrar bu sayfaya dönerseniz G sütununa yazdığınız veriler kaybedilmiş olmayacak mı? Çünkü A:F sütununda yapılacak işlem tekrarlanacak ve G sütununa (ona bağlı olarak diğer sütunlar da tabii ki) yazılan veriler ne olacak (belki o malzemenin satırı değişecek, belki listeye girmeyecek bir malzeme olacak) ?
.

Sayın Ömer BARAN merhaba,

Dikkatiniz ve uyarınız için teşekkür ederim, teşhisiniz doğru, yanlış bir istek olmuş.

Bu tablo her ay alınıyor ve stok'u olan malzemeler alınıyor, istedim ki "B" sütunundaki malzemeler, liste alındığında alfabetik sıra ile gelsinler,

Başka bir çözümü yok ise bundan vazgeçile bilir,

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba.

Sanırım ekteki belgede istediğiniz gerçekleşiyor.
İlgili sayfanın A1 hücresine;
-- sayfanın yenilenmesi için 1,
-- yenilenmeden işlemlere devam edebilmek için ise 2
yazmanız yeterli olur.
.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba.

Sanırım ekteki belgede istediğiniz gerçekleşiyor.
İlgili sayfanın A1 hücresine;
-- sayfanın yenilenmesi için 1,
-- yenilenmeden işlemlere devam edebilmek için ise 2
yazmanız yeterli olur.
.

Sayın Ömer BARAN, tekrar merhaba,

Çok teşekkür ederim, yine her zaman olduğu gibi yardımıma yetiştiniz, sağolun.

Saygılarımla.

Sayın Ömer BARAN, tekrar merhaba,

Çok teşekkür ederim, yine her zaman olduğu gibi yardımıma yetiştiniz, sağolun.

Saygılarımla.
Estağfurullah, sorun değil.

(Bu arada sağlık durumunuzu merak ettim, umarım iyisinizdir)
.

Geri