• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formullerle Metni Sutunlara Donusturme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 English
Merhabalar,
Ustadların yine degerli vaktine sıgınarak yine exceldeki bir formulasyondan yardımınızı rica ediyorum.

2 tane sorum olucak;

1- Ekte gondermis oldugunuz dosyadaki ''FinansBank'' sheet'inde A sutununda bankadan cekilmis dokum bulunmakta,ben bunları ''Tablo'' sheetindeki baska bir formulasyon icin kullanmak uzere A sutunundaki metinleri formul ile hemen sagındaki sutunlara bolmek istedim. Yaptımda ama bazı satırlardaki metinler sonuna kadar dogru gitmiyor.Eksik kalabiliyor ve en son kısımda #NUM! seklinde hatalar olusuyor, (Orn:22.satır , son OTOMATİK kelimesini yazmıyor.) Zaten sonlardaki #NUM! ları goruceksiniz,bunun sebebi ve nasıl duzeltebilirim.

2-Bu islemden sonra 2.sheetteki Tabloda ki zaten asıl amac burası; ilk sheetteki hucrelere boldugum banka kalemlerinin icinden anahtar kelimeler belirliyorum.Devamını da Tabloda acıklamalı olarak anlattım.

Ama cok uzun bir yoldan gidiyor da olabilirim,mantıgını anlatabildiysem tablonun icinde bana baska yol da gostereiblirsiniz,cunku ilk ayırma islemi icin koydugum formul 1000 satıra cektim ve exceli haliyle epey kasıyor. 6-7mb yi buldu,simdilik o satırdaki formulleri silerek size gonderebiliyorum.

Simdiden tesekkur ediyorum.

Ekli dosyalar

Arkadaslar tekrar slmlar,
Yukaridaki problem ve formul talebi icin varmıdır bana yardımcı olacak,belki atlanmıs olabilir,tekrar hatırlatayım istedim.

Tesekkurler.

Merhaba Sn.cevrens,

formuldeki 99 satir veririsini uzatmak gerekiyor, ben 199 olarak dosyanizda denedim basarili oldum, hucrenizdeki verinin uzunluguna gore bu sayiyi duzenlersiniz.

C4 hucresi icin formul asagidaki gibidir.

Kod:
=MID(" "&$B4&" ",SMALL(IF(ISERROR(SEARCH(MID(" "&$B4&" ",ROW($1:$199),1)," ")),"",ROW($1:$199)),COLUMN(B3)),SMALL(IF(ISERROR(SEARCH(MID(" "&$B4&" ",ROW($1:$199),1)," ")),"",ROW($1:$199)),COLUMN(B3)+1)-SMALL(IF(ISERROR(SEARCH(MID(" "&$B4&" ",ROW($1:$199),1)," ")),"",ROW($1:$199)),COLUMN(B3)))

Cok Tesekkurler Mustafa Bey,
Dediginiz sekilde hucre ayarlarımı duzelltim,sorun cozuldu.

2.Sorum icin de ustadlardan yardım bekliyorum.

Tesekkurler.

Geri