• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüllerin vba karşılığını öğrenmek istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2003
Günaydın arkadaşlar.
Çalışmamda kullandığım iki adet formülün vba karşılığını öğrenmek istiyorum.
1-) Sayfa1 de G15 hücresinin türünü isteğe uyarlanmış şekilde
Kod:
gg.aa.yyyy gggg \Gü\nü \S\a\at ss:dd
gibi belirleyip başka bir excel sayfasında da
Kod:
=METNEÇEVİR(Menü!G15;"gg.aa.yyyy gggg \Gü\nü \S\a\at ss.dd")
formülü ile Sayfa1!G15 hücresinde tanımlanan tarihi 18.10.2010 Pazartesi Günü Saat 10:00 şeklinde diğer sekmelere alıyorum.
Sayfa1 G15 hücresine tarih ve saat yazılınca hücre değerini 18.10.2010 Pazartesi Günü Saat 10:00 şekline çevirecek kod yazılabilirmi.

2-)
Kod:
=BİRLEŞTİR(METNEÇEVİR(BUGÜN();"gg.aa.yyyy");" ";METNEÇEVİR(BUGÜN();"gggg");" Günü Saat ";METNEÇEVİR(ŞİMDİ();"ss:dd"))
formülünün vba karşılığını öğrenmek istiyorum.
Bilgisini paylaşacak herkese teşekkür ederim.

merhaba

bu tür formüllerin vba karşılığını öğrenmenin enbasit yolu "makro kaydet" yöntemidir.
bunu deneyiniz.
Kod:
    ActiveCell.FormulaR1C1 = _
        "=CONCATENATE(TEXT(TODAY(),""gg.aa.yyyy""),"" "",TEXT(TODAY(),""gggg""),"" Günü Saat "",TEXT(NOW(),""ss:dd""))"

merhaba

bu tür formüllerin vba karşılığını öğrenmenin enbasit yolu "makro kaydet" yöntemidir.
bunu deneyiniz.
Kod:
    ActiveCell.FormulaR1C1 = _
        "=CONCATENATE(TEXT(TODAY(),""gg.aa.yyyy""),"" "",TEXT(TODAY(),""gggg""),"" Günü Saat "",TEXT(NOW(),""ss:dd""))"

Teşekkür ederim Süleyman hocam.
Bahsettiğiniz yöntemi biliyorum. Benim gayem yukarıda örneklediğim formülleri sayfanın kod kısmında Worksheet_SelectionChange veya Worksheet_Activate eventinin içerisinde tanımlanmasını öğrenmek.
Örnek olarak;
Makro kaydet yöntemi ile elde edilen kodu
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
[F5].value="=CONCATENATE(TEXT(TODAY(),""gg.aa.yyyy""),"" "",TEXT(TODAY(),""gggg""),"" Günü Saat "",TEXT(NOW(),""ss:dd""))"
End Sub
şeklinde yazdığımız zaman sayfa aktif olunca F5 hücresine formül yazmakta.
Benim istediğim F5 hücresinde formül olmadan, formülle elde edilen sonucun hücreye yazılmasını sağlamak.

Geri