• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüllerin Belgeyi zorlaması.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Değerli arkadaşlar ekte sunduğum çalışmada sizlerden çok fazla yararlandığım formüller mevcut.Bu formüller ( belki neden farklıdır) belgeye bilgi girişi sırasında yavaşlaya neden oluyor. Özellikle veri doğrulama listeleri yavaşlamanın kaynağı... Bu sorun benim bilgisayarımdan mı kaynaklanıyor, genel bir sorun mudur? Teşekkür ediyorum... Saygılar, selamlar...

Ekli dosyalar

Merhaba.

Tüm sütun boşunca arama yapan formüllerin yavaş çalışması normal.
Sorgulama alanını daraltmak için DOLAYLI işlevi parantezine alınarak; aşağıdaki gibi,
mutlaka dolu B sütunu üzerinden H sütunu için veriilkokul!H2:H67 şeklinde alan sonucu oluşacaktır.
Kod:
="veriilkokul![B][COLOR="Red"]H[/COLOR][/B]5:[B][COLOR="red"]H[/COLOR][/B]"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(veriilkokul!$[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]:$[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B])-1
Aynı mantıkla düşünüldüğünde örneğin W5 hücresindeki formül buna göre aşağıdaki gibi olacaktır.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI("veriilkokul![B][COLOR="Red"]B5:B[/COLOR][/B]"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(veriilkokul!$[B][COLOR="red"]B[/COLOR][/B]:$[B][COLOR="red"]B[/COLOR][/B])-1)=$P5)*(DOLAYLI("veriilkokul![B][COLOR="red"]F5:F[/COLOR][/B]"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(veriilkokul!$[B][COLOR="red"]B[/COLOR][/B]:[B][COLOR="red"]$B[/COLOR][/B])-1)=[COLOR="blue"][B]$Q5[/B][/COLOR])*( DOLAYLI("veriilkokul![B][COLOR="red"]H5:H[/COLOR][/B]"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(veriilkokul!$[B][COLOR="red"]B[/COLOR][/B]:$[B][COLOR="red"]B[/COLOR][/B])-1)))
Diğer formülleri de buna göre uyarlayarak değiştirdiğinizde hız farkını görebilirsiniz.

Bu arada N5 hücresindeki formülü de aşağıdaki ile değiştirip aşağı doğru kopyalarsanız
#SAYI/0! şeklinde oluşan hataları yok etmiş olursunuz.

Kod:
=EĞER(VE(J5<>"";K5<>"");YUVARLA(J5/K5;1);"")

İyi günler dilerim.

Teşekkür ediyorum...

Geri