• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülleri değer olarak kopyalamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bravia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Değerli üstadlar ve arkadaşlar,

Örneğin E ve P kolanları arası çeşitli formüllerin oluşturduğu verilerim var. Acaba makro yardımıyla bu formülleri nasıl değer olarak yapıştırabilirim? Yani bir başka bir deyişle E ve P kolonlarını seçip kopyala ve değer olarak yapıştır seçeneğini makro ile nasıl yapabilirim?

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim...

kardeş formülü kopyala yapıştıracagın yere gel orda sağ tuş özel yapıştır değeri işaretle o kadar

Ben özellikle makro ile bir çözüm istemiştim çünkü dosya çok yüklü ve birçok çalışma sayfasından oluşuyor. Eğer formüller hesaplandıktan sonra sonuçlar değer olarak yapıştırılmaz ise dosya her açılışta ve kaydederken tekrar hesaplama yaptığı için oldukça yavaş çalışıyor. Bu konuda yardımcı olacak bir arkadaş varsa çok sevinirim.

Teşekkürler...

Merhaba,

Sorunuz tam olarak anlaşılmıyor.

Araçlar / Seçenekler / Hesaplama menüsünden "El İle" seçeneğini işaretlerseniz formül manuel çalışır. Tekrar "Otomatik" seçeneğini işaretlerseniz hesaplamalar otomatik olur.

Değer yapıştır yaparsanız formülleri kaybedersiniz.

Ömer Bey,

İstediğim tam olarak şöyle...Bir çalışma sayfasındaki E ve P kolonları arası çeşitli formüllerle hesaplanmış olan değerleri bir düğmeye makro atanarak değer olarak yapıştırması.

Teşekkürler...

Değer olarak yine E:P aralığınamı yapıştıracak. Eğer E:P aralğında yapıştıracaksa formülleri kaybedersiniz.

.

Ömer Hocam Birde Benim Gönderdiğim yeni konuya bi bakarmısınız "cari hesapla muhasebe kontrol ""

Ömer Bey,

Evet değer olarak yine E:P kolonları arasına yapıştırılacak, formülleri kaybedeceğimi biliyorum. Peki başka bir düğme vasıtasıyla formülleri tekrar yerine getirebilir miyim? Getiremezsem de problem değil ilk seçenek işimi görür.

Tekrar teşekkür ederim..

Yaparsınız fakat bunu tavsiye etmem.

Eki inceleyin, bu şekilde kullanmanız daha doğru olacaktır.

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İstediğiniz böyle birşey sanırım

Columns("E:P").Select
Selection.Copy
Range("E1").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Geri