• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüller bozulmadan boş satırları çıkarma

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Türkçe
Merhaba

Ekteki dosyamda "list" ve "ayarlarlist" adı altında iki adet çalışma sayfam var. Ayarlarlist sayfasına bensersiz koşula göre list sayfasından verileri alıyorum

Yapmak istediğim bensersiz koşula göre veri aldığım için bazı satır araları boş kalıyor. Boş kalan satırları (sarı renkte) formüller bozulmadan hangi formülleri kullanarak yok ederim. Yani boş satırlar olmadan verileri nasıl sıralarım

Not : Dosya boyuyu çok büyük olduğu için bazı satırların birçoğunu sildim

Ekli dosyalar

Önce 4. satırı tamamen kaldırın(DELETE/SİL).
Sonra;
B3 den Formüllerin sonuna kadar olan G999 akadar olan alanı seçin.
Veri Sıralama dan Büyükten küçüğe (Z-A) seçin.
Veriler ve formüller boşluksuz dizilir.
Aynı işlemi diğer alanlar için de uygulayın.

Bu işlem formül kullanılarak yapılamaz mı ?

Çünkü ; list sayfasında 4000 satır değil 20.000 satır olacak
buda ayarlarlist sayfasına da 20.000 satırlık formül demek, dosya daha çok şişecek. Benim istediğim satırları alt alta yazdırarak 20.000 değilde 5.000'de bu işi çözmek

Bu işlem formül kullanılarak yapılamaz mı ?

Çünkü ; list sayfasında 4000 satır değil 20.000 satır olacak
buda ayarlarlist sayfasına da 20.000 satırlık formül demek, dosya daha çok şişecek. Benim istediğim satırları alt alta yazdırarak 20.000 değilde 5.000'de bu işi çözmek

Kullandığınız formüllerin yapısı oldukça karışık, AMACINIZIN ne olduğunu tarif edebilirseniz, formül veya macro ile çözüm bulunabilir.

Not: Eklediğiniz dosyaların ŞİFRELİ olmamasına lütfen dikkat ediniz.

Amacım şu, bir nevi pivot table uygulaması yapmak

B:G sutunları arasında = Hat + Parça No + Duruş Nedenine göre list sayfasından benzersiz verileri alıyor

I:M sutunları arasında = Hat + Duruş Nedenine göre list sayfasından benzersiz verileri alıyor

O:S sutunları arasında = Hat + Parça No göre list sayfasından benzersiz verileri alıyor

Duruş nedenine göre ilgili hatta en büyük süreleri sıralatıyorum
Referansa göre ilgili hatta en büyük süreleri sıralatıyorum

Ekli Dosyayı inceleyiniz.
Doğal olarak büyük hacimli bir dosyada formüllerin çalışması, kasılmaya neden olmaktadır.
Dosyanızın veri boyutu 500 satıra indirilerek, istediğinizin formülle nasıl yapılabilir olduğunu örneklenmeye çalışılmıştır.
Orjinal dosyanızda çalışması sorun yaratabilecektir.
Öneri olarak; Excel seçeneklerinden hesaplama şeklini manuele getirip kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Süper olmuş, elinize sağlık, çok teşekürler

Geri