• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülle tarih ve saat formatına çevirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yyhy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

Formüle gerek var mı bilmiyorum. Doğrudan G sütununu seçin
Hücre Biçimlendir
İsteğe Uyarlanmış
Tür kısmına gg aaaa yyyy gggg yazın tamam

İlla formülle olsun isterseniz :

Kod:
=METNEÇEVİR(G2;"gg aaaa yyyy gggg")

Sayın Necdet Yeşertener sistemden aldığım bilgileri; G sütununu Q sütununa H sütununu R sütununa attığım zaman Q sütununda tarih formatı, R sütununda ise saat formatı bozuluyor. Özellikle R sütununa yapıştırmış olduğum bilgiler saat dilimini gösterdiğinden işlem yapmıyor değer yok gibi gözüküyor. Formülle de olabilir formülsüzde olabilir yeterki çözüme kavuşayım.

H sütunundan almış olduğum verileri R sütununa değerleri olarak yapıştırıyorum. R sütununda hücreye yapıştırmış olduğum veriyi 23.05.2014 09:30:00 şekilde yapıştırıyor. 09:30:00 'dan ön tarafını silince saat dilimi düzgün çıkıyor.

H sütunundan almış olduğum verileri R sütununa değerleri olarak yapıştırıyorum. R sütununda hücreye yapıştırmış olduğum veriyi 23.05.2014 09:30:00 şekilde yapıştırıyor. 09:30:00 'dan ön tarafını silince saat dilimi düzgün çıkıyor.

Necdet hocamın da dediği gibi işlem ektedir. Birde dosyada uygulamalı görün.Aşağıdaki linki inceleyiniz lütfen.

http://s3.dosya.tc/server23/KFGaxy/yyhy.xlsx.html

Arkadaşlar herhalde ben anlatamadım,

Arkadaşlar herhalde ben anlatamadım, veriden gelen yeşil renkli saat sütununu sarı renkli olan yere yapıştırdıktan sonra saat dilimi bozuluyor.

Sabitler sayfasındaki, saat dilimi mantığını açıklar mısınız? Sorun burdan geliyor.

Sabitler sayfası saat dilimi açıklama

saat dilimleri
0:00 1:59 1
2:00 3:59 2
4:00 5:59 3
6:00 7:59 4
8:00 9:59 5
10:00 11:59 6
12:00 13:59 7
14:00 15:59 8
16:00 17:59 9
18:00 19:59 10
20:00 21:59 11
22:00 23:59 12

24 saat olan günü 12 saat dilimine böldüm. 2. saat diliminden örnek veriyorum örneğin saat:02:00 'dan başlayıp saat:03:59 'a kadar olan bölümü, yine Excel Web Tr 'deki arkadaşların yardımı ile formülle saat dilimi 2 yazılmasını sağladım. Bunları eğersay veya topla.çarpım formülü ile aylara günlere göre istatistik tablolarına saydırma işlemi yapıyorum. Veri sayfasına bilgileri girdikten sonra tablolarım otomatik olarak dolmaktadır.

Saat formatına dönüştürülen bilgilerde;

Saat formatına dönüştürülen bilgilerde; hücrenin içerisine F2 ile girip Enter yaptıktan sonra formül hesaplama yapıyor, bu neden oluyor acaba? hata nerede? bulamadım.

Teşekkürler.

Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler. İhtiyaca cevap verdi.

Geri