• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formülle sıralama hakkında

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 32 Bit
selam arkadaşlar ;
bir sıralama sorusu için sizleri rahatsız ediyorum .
sıralanacak isimli kitabın veri sayfasında c sütununda bulunan tarih - ve yine d sütunuda bulunan kğ ları alt alta gelecek şekilde özet sayfasında listelemek istiyorum
ben uğraştım ama yapamadım
değerli üstadlarımın ilgilenmesi ümidiyle

Ekli dosyalar

Merhaba,
Ekteki dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın şehiriçi iyi geceler
Dosyayı İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

sn; mucit77 ve zorbey emeğinize sağlık çok teşekkür ederim

mucit 77 kafama gerçekten takıntı olduğu için soruyorum
formülde geçen
EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA($A$1&SATIRSAY($6:6);veri!$A:$F;5;0))=DOĞRU;"";DÜŞEYARA($A$1&SATIRSAY($6:6);veri!$A:$F;5;0))

=DOĞRU ne anlama geliyor ben onu sildiğim halde formül yine bozulmuyor , doğru sonuç veriyor . değerli vaktini ayırıp cevap verebilirsen merakımdan kurtulacağım teşekkürler

Eğer yazılan formül hatalıysa EHATALIYSA formülü "doğru" sonucunu verecektir.
Eğer sonuç DOĞRU çıkarsa boş olsun demek oluyor.
Ancak eğer formülü sonuç "doğru" çıktığı için şartın sağlandığını algılıyor.
O yüzden de silseniz de sonuç değişmiyor.

Merhaba sayın arkadaşlar eğer formülü ile sıralama yapmak istiyorum.
a1=3, b1=2, c1=5, d1=0 ....
a2=2, b2=3, c2=0, d2=5 .... olması gerekiyor. indisle yapmaya çalıştım. ancak seri uzatıkça hata veriyor yanlış sonuçlar çıkıyor.
Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler..

a2=2, b2=3, c2=0, d2=5 .... olması gerekiyor. indisle yapmaya çalıştım. ancak seri uzatıkça hata veriyor yanlış sonuçlar çıkıyor.

Peki bu sıralamanın mantığı nedir?
Sıfırın ortada olduğu bu sıralama neye göre yapılıyor?

sıralamanın mantığı şu sayın arkadaşlar sayı serisini tersine çevirmek ve alt alta ilgili hücrelerin altına yazdırmak yani en yüksek olan değer en küçük değer .....teşekkür ederim omer.baran bey ancak altın üye olmadığım için eki açamıyorum.

Merhabalar!...
A2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayınız ve sağa doğru gerektiği kadar çoğaltınız.
Kod:
=EĞER(A1="";"";KÜÇÜK(DOLAYLI(("$A$1:"&ADRES(1;(EĞERSAY(1:1;"<>"));1;1)));(EĞERSAY(1:1;"<>")+1-RANK(A1;DOLAYLI("$A$1:"&ADRES(1;(EĞERSAY(1:1;"<>"));1;1));1))))

Çok çok sağolun sayın omer.baran üstat bu formül işimizi çözdü ..

Sayın omer.baran üstat seri c106..........y106 'ta bitseydi formülü nasıl düzenlerdik.

Sayın omer.baran üstat formül benim excel bilgimin çok çok ötesinde bu yüzden size zahmet olacak biliyorum ama bu formülü açıklayabilir misiniz?

Sayın omer.baran üstat formül benim excel bilgimin çok çok ötesinde bu yüzden size zahmet olacak biliyorum ama bu formülü açıklayabilir misiniz?
Ters dizilecek verileriniz hangi satırda olursa olsun verilerin bulunduğu satırın bir alt satırında A sütununa aşağıdaki formülü uygulayın ve sağa doğru gerektiği (verilerinizin bulunduğu son sütuna) kadar kopyalayın.
Kod:
=EĞER(DOLAYLI(ADRES(SATIR()-1;SÜTUN();4;1))="";"";KÜÇÜK(DOLAYLI(("$A$"&SATIR()-1&":"&ADRES(SATIR()-1;(EĞERSAY(DOLAYLI(SATIR()-1&":"&SATIR()-1);"<>"));4;1)));(EĞERSAY(11:11;"<>")+1-RANK(DOLAYLI(ADRES(SATIR()-1;SÜTUN();4;1));DOLAYLI("$A$"&SATIR()-1&":"&ADRES(SATIR()-1;(EĞERSAY(DOLAYLI(SATIR()-1&":"&SATIR()-1);"<>"));1;1));1))))
Formülün mantığı şu diyelim;
Veri adedi 10, o zaman formülün yazıldığı hücrenin bir üstündeki veri büyüklük sırasında kaçıncı ise diyelim 3. büyük, veri sayısından bu sayıyı çıkartırsak (10-3) küçüklük sırasını ( 7 sayısını ) buluruz. Yani 3. büyük yedinci küçük demektir. O zaman 3. büyük olanın altına yedinci büyük olanın gelmesi lazım.Formül mantık olarak böyle çalışıyor.
Formülü belirli bir satıra hapsetmek yerine (A1:F1 gibi 1. satırda 6 veriyle sınırlamak yerine satır serbestisini kazandırmak için 1 rakamı yerine formülün yazıldığı satır numarasının bir küçük olanını buluyoruz.
RANK büyüklük sırasını tespit ediyor.
Yukarıdaki örnekte 10 veriden bahsetmiştik. Bu 10 sayısını bir üst satırda boş olmayan hücre adedi olarak tespit etmek için (eğersay <>"") formülünü kullanıyoruz.
Formülün önemli ve uzun kısımları verinin bulunduğu satır numarasının tespiti ve formülün kendisinin yazıldığı sütun numarasının tespitinden başka bir şey değil.
Örneğin bir hücreye =DOLAYLI("A1") yazarsanız A1'deki değeri bulursunuz. Bunun gibi formülü parça parça inceleyebilirsiniz. Formülün içine formül çubuğunda tıklarsanız, formülü parçalamakta parantez işaretleri size kılavuzluk yapacaktır. Örneğin formüldeki DOLAYLI formüllerinden biri için DOLAYLI kelimesinin sağındaki parantezin rengi ile bu formülü tamamlayan parantez rengi aynıdır. Bu şekilde aynı renkli parantezler arasındaki kısımları kopyalayıp başka hücrede başına eşittir ekleyerek deneyebilirsiniz. Mevzu uzun şimdilik ancak bu kadar yazabildim.
Bu arada veri dizisinin hep A sütunundan başladığı varsayılmış, satır numarası ve dolu sütun sayısının tespitine yönelik esneklik kazandırmak için yukarıdaki şekilde revizyon yapılmıştır.
Sağlıcakla.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim omer.baran üstat sayenizde öğreniyoruz.

sayın omer.baran üstat seri c106'da başlayıp..........y106 'ta bitseydi formülü nasıl düzenlerdik.

Aşağıdaki formülü uygulayınız.

sayın omer.baran üstat seri c106'da başlayıp..........y106 'ta bitseydi formülü nasıl düzenlerdik.
Sayın 1967tr merhabalar!...
Aşağıdaki formülü verilerin bulunduğu bir alt satırda dilediğiniz hücreye yapıştırın ve seri boyunca çoğaltın.
Kod:
=EĞER(DOLAYLI(ADRES(SATIR()-1;SÜTUN();4;1))="";"";BÜYÜK(DOLAYLI(EĞER(DOLAYLI(ADRES(SATIR()-1;SÜTUN();4;1))="";"";(EĞER(SÜTUN()=1;"";ADRES(SATIR()-1;(BOŞLUKSAY(DOLAYLI("A"&SATIR()-1&":"&ADRES(SATIR()-1;SÜTUN();4;1))))+1;1;1)))&":"&(ADRES(SATIR()-1;(EĞERSAY(DOLAYLI(SATIR()-1&":"&SATIR()-1);"<>"))+EĞER(DOLAYLI(ADRES(SATIR()-1;SÜTUN();4;1))="";"";(BOŞLUKSAY(DOLAYLI("A"&SATIR()-1&":"&ADRES(SATIR()-1;SÜTUN()-1;4;1)))));4;1))));(EĞER(DOLAYLI(ADRES(SATIR()-1;SÜTUN();4;1))="";"";(EĞERSAY(DOLAYLI((EĞER(DOLAYLI(ADRES(SATIR()-1;SÜTUN();4;1))="";"";(EĞER(SÜTUN()=1;"";ADRES(SATIR()-1;(BOŞLUKSAY(DOLAYLI("A"&SATIR()-1&":"&ADRES(SATIR()-1;SÜTUN();4;1))))+1;1;1)))&":"&(ADRES(SATIR()-1;(EĞERSAY(DOLAYLI(SATIR()-1&":"&SATIR()-1);"<>"))+EĞER(DOLAYLI(ADRES(SATIR()-1;SÜTUN();4;1))="";"";(BOŞLUKSAY(DOLAYLI("A"&SATIR()-1&":"&ADRES(SATIR()-1;SÜTUN()-1;4;1)))));4;1)))));"<>")+1)-RANK(DOLAYLI(ADRES(SATIR()-1;SÜTUN();4;1));DOLAYLI((EĞER(DOLAYLI(SATIR()-1&":"&SATIR()-1)="";"";(EĞER(SÜTUN()=1;"";ADRES(SATIR()-1;(BOŞLUKSAY(DOLAYLI("A"&SATIR()-1&":"&ADRES(SATIR()-1;SÜTUN();4;1))))+1;1;1)))&":"&(ADRES(SATIR()-1;(EĞERSAY(DOLAYLI(SATIR()-1&":"&SATIR()-1);"<>"))+EĞER(DOLAYLI(ADRES(SATIR()-1;SÜTUN();4;1))="";"";(BOŞLUKSAY(DOLAYLI("A"&SATIR()-1&":"&ADRES(SATIR()-1;SÜTUN()-1;4;1)))));4;1)))));0)))))

teşekkür ederim sayın omer.baran üstat en son formülü uyguladığımda il sütundaki veri ve altına gelmesi gereken veri aynı yani hatalı sonuçlar veriyor.
mesela
2, 3,5,....
2,5,3,... gibi

Merhaba sayın arkadaşlar makro kodla şöyle bir sıralama yapmak istiyorum.
Aynı excel sayfası içindeki hücrelerde;

a1=-1, b1=10, c1=2, d1=6 ....
a2=10, b2=-1, c2=5, d2=2 .... olması gerekiyor.

Sıralamanın mantığı şu sayın arkadaşlar sayı serisini tersine çevirmek ve alt alta ilgili hücrelerin altına yazdırmak yani en yüksek olan değer en küçük değer olacak.
Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.Şimdiden her birinize teşekkür ederim.

Geri