• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formülle bakiye hesaplama

Merhaba,

Aşağıdaki formülleri deneyiniz.

F2 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B$2:B2&C$2:C2=B2&C2)*((D$2:D2)-(E$2:E2)))

I2 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B$2:B2&C$2:C2=B2&C2)*((G$2:G2)-(H$2:H2)))

Korhan Bey merhaba, & işaretleri tam olarak ne görev yapıyor açıklayabilir misiniz?

korhan hocam formül düzgün çalışıyor fakat bir önceki bakiyeyı sfırlamadığı için toplamda (ödeme yapıldığı halde) tamamını topluyor. bir bakabilirmisiniz lütfen

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bakiye sütunları bağlantılı değildir. Kendi içlerinde hesap yapmaktadır. Eklediğiniz son dosyada ben bakiye sıfırlaması göremedim. Bir örnekle açıklarsanız çözüm üretebiliriz.

sayın korhan bey eklediğim örnekte( siteden derlediklerimle firmamız için ön muhasebe gibi nacizane bir şey yapmak istedim )açılan ilk sayfada piyasa seçeneğinde tarih ve firma koşullarına göre sorgulama yaptığımızda alacak ve borç hanelerinde tamamını hesaplayıp veriyor halbuki ödemeleri düşüp hesaplamasını istiyorum bir bakarsanız sevinirim saygılarımla
kullanıcı DUGUT
şifre 12345678

Ekli dosyalar

Siz dosyanızda ilgili satırlarda verilerinizi nasıl görmek istiyorsanız elle doldurun ve foruma ekleyin. Ekleyeceğiniz yeni dosya üzerinden sonuca gidelim.

F2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM((B3:B$10000&C3:C$10000=B2&C2)*(E3:E$10000>0))>0;0;TOPLA.ÇARPIM((B$2:B2&C$2:C2=B2&C2)*((D$2:D2)-(E$2:E2))))

Geri