• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formule tarih hucresi ekleme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
=DÜŞEYARA(MAK(EĞER(plakalar="34kk1970";tarihler));AYLIKDATA!$A$2:$M$1991;10;0)-DÜŞEYARA(MİN(EĞER(plakalar="34kk1970";tarihler));AYLIKDATA!$A$2:$M$1991;10;0)

1. formule(düşeyara(mak 1. tarih mesala 1.1.2016 ama bunu hücrede yazacam a1 hücresinde
2. formul Düşeyara(min 2.tarih 30.1.2016 bu tarihide hücreye yazmak istiyorum a2
verilerimin içersinde bu araç hangi ayda ne kadar km yaptıgını hesapmalak istiyorum yardım ederseniz sevinirim.

AYLIKDATA sayfanıza hergün A sütununa plakaları, B sütununa tarihi, J sütununa kilometreyi yazdığınızı düşünerek;

sorgu sayfasının A5 hücresine;
=TOPLA.ÇARPIM(--(AYLIKDATA!A8:A14=A1);--(AYLIKDATA!B8:B14=A3);--(AYLIKDATA!J8:J14))-TOPLA.ÇARPIM(--(AYLIKDATA!A8:A14=A1);--(AYLIKDATA!B8:B14=A2);--(AYLIKDATA!J8:J14))

formülünü yazabilirsin.

aynı sayfada;
A1 hücresine plakayı,
A2 hücresine ilk tarihi
A3 hücresine son tarihi yazarsan; iki tarih arasındaki farkı bulmuş olursun.

Örnek dosya paylaşman çözümü hızlandıracaktır.

örnek dosya

ekledim arkadaşım açıklamA sayfada yaptım şimdiden yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
AYLIKDATA sayfanıza hergün A sütununa plakaları, B sütununa tarihi, J sütununa kilometreyi yazdığınızı düşünerek;

sorgu sayfasının A5 hücresine;
=TOPLA.ÇARPIM(--(AYLIKDATA!A8:A14=A1);--(AYLIKDATA!B8:B14=A3);--(AYLIKDATA!J8:J14))-TOPLA.ÇARPIM(--(AYLIKDATA!A8:A14=A1);--(AYLIKDATA!B8:B14=A2);--(AYLIKDATA!J8:J14))

formülünü yazabilirsin.

aynı sayfada;
A1 hücresine plakayı,
A2 hücresine ilk tarihi
A3 hücresine son tarihi yazarsan; iki tarih arasındaki farkı bulmuş olursun.

Örnek dosya paylaşman çözümü hızlandıracaktır.

bu şekilde sonuca ulaşamadım arkadaşım örnek dosyayı yükledim

Ekli dosyayı inceleyiniz.
dosya içinde bulunan "notlar" sayfasına dikkat ediniz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

selam,

dosyanız ve dosyadaki verilere baktım..
Ekteki dosyayı , sadece fikir verme amaçlı olarak gönderiyorum.
Zira, verilerde, oldukça fazla , Hatalar mevcut.
Ayrıca , performans açısından da, değerlendirilecek kriterlere yönelik önerilerimi dosyada yazdım..

link : http://s3.dosya.tc/server9/row62t/formullere_tarih.xlsx.html
Verilerdeki otomasyonla ilgili hatalar farkındayım bazen çok yüksek km yazıyor bu sorunla ilgili otomasyoncular düzeltmeye çalışıyor çalışma saati çok önemli bazı araçlar km degil çalışma saatinden hesap görürler aylık olarak çalıştıgım zaman sıkıntı yok ama bütün ayların verileri çalışmaya niyetlendim allah sonumuz hayrola.

Geri