• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüle ekleme

=EĞER(G24<60;"FİNAL NOTUNA GÖRE KALDI";EĞER((TOPLA(((ORTALAMA(D24:F24))*0,4);G24*0,6))>=60;(TOPLA(((ORTALAMA(D24:F24))*0,4);G24*0,6));"KALDI"))

formulum budur. eger finalden 60 altinda aldiysa finale gore, ortalama 60 altinda ise direk kaliyor arkadas. fakat bu ortalamadan kalanin yaninda notunu gostermesi acisindan tabloda "kaldi 53" olarak yazmasi icin nereye ne eklemem lazim acaba yardimci olursaniz sevinirim.

Hücre Biçimlendirme'ye bunu yazarak deneyiniz.
Kod:
[<=60]Genel;0 "Kaldı";0

sayfa 3 te bulunan yere aktarmam gerekiyor ve dedigin yeri bulamadim,

hatta soyle bir durum var, bu bir odev ve istenenler daha fazla hepsini yazsam acaba yardimci olabilecek birileri cikar mi?

notu hesaplanirken vizelerin ortalamasinin %40'i ve final notunun %60 i toplanarak bulunacak. Gecer not 60'tir. Ancak final sinavindan 60 alamayan ogrenci vize notlarina bakilmaksizin kalir.(BURAYA KADAR YAPTIM) dersi gecen ogrenci yesil bayrak, ok, lamba vs. ile belirtilen notu yazilir. (BUNU BULAMADIM) final notu 60 altinda olan ogrenci final notuna gore kaldi yazılır(YAPTIM) ve kırmızı beyaz gradyan hucre dolgusu ile belirtilir (BULAMADIM) final notu 60 üstü olup ortalaması 60 altı olan ogrenci icin notu ve KALDI yazılır (KALDI 48 gibi) (BUNU DA BULAMADIM) ve kirmizi hucre dolgusu ile belirtilir.(BULAMADIM)

istenen bunlar kismen buldum ama cogunu bulamadim

yardimci olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
selam,
eki inceleyiniz.. (umarım , doğru anlamışımdır isteklerinizi)
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Geri