• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüldeki metni hücreye dönüştürme

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,
Başka bir programda Y fonksiyonu olarak verilen formüldeki metinleri, excelde aynı adı taşıyan sütunlardaki hücrenin kodunu yazmak istiyorum. Örneğin, formülde "Bursa_min" yazıyorsa, onun yerine "H2" yazmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba, sanırım ADRES ve KAÇINCI işlevleri işinizi görür.
Örneğin Balikesir_hi için aşağıdaki formül ile E1 adresini elde edebilir.
Formüldeki 1 sayısı satır numarasını gösteriyor, sondaki sayı ise E1 adresini;
-- (1) > $E$1,
-- (2) > E$1,
-- (3) > $E1
-- (4) > E1
şeklinde sonuç verir.
İsteğinize uygun olanı seçersiniz. Formülü bir hücreye uygulayıp, 1-4 arasında sayı yazarak farkı görebilirsiniz.
Formülü kopyalama şeklinize göre (satır mı sabit, sütun mu ya da her ikiside mi) bu sayıya karar verirsiniz.
Kod:
=ADRES([COLOR="red"][B]1[/B][/COLOR];KAÇINCI(E1;$A$1:$L$1;0);[B][COLOR="blue"]4[/COLOR][/B])

Formül ile Makro Yazma

A sütündaki aralığa göre B sutünuna "=CONCATENATE(""'"",RC[-1],""'"","","")" formülünü yazmak istiyorum.

Örneğin A1:A10 aralığında değerler var , bu değerlere göre B1:B10 aralığına ilgili formülün makro yardımı ile çalışmasını istiyorum. Farklı bir durumda aralık örneğin A2:A100 aralığında da olabilir. Bu durumda da formil B2:B100 aralğında sonuç getirmeli. A sütünündaki aralık hep değişiyor. Makronun bu değişikliği anlayarak istenileni yapması gerekiyor.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Geri