• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüldeki harf büyüklükleri neden farklı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan politen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

politen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Nasıl bir ayar yaptım da formüldeki harflerin büyüklükleri değişti anlayamadım. Örnek resim yolluyorum.

Ekli dosyalar

• Harf.jpg
    Harf.jpg
    11.3 KB · Görüntüleme: 18
Görsel FORMÜL ÇUBUĞUNA benzemiyor, formül, formül çubuğunda değilde hücrede gözüküyor gibi, bu şekilde müdahale edilebilir.

Renkli bölümde formüller mevcut. Ard arda 2 hücreye tıklayınca formüldeki harflerin boyutu değişiyor.

Ekli dosyalar

Ekli dosyalar

• Formül çubuğu.jpg
    Formül çubuğu.jpg
    20.1 KB · Görüntüleme: 13
Merhaba,

Bir kaç gündür bende de öyle. Sanırım Sözleşmenin sonuna geliyorum, onu mu demek istiyor ne? :)

Allah allah ben ona yormuştum :)

Belki güncellemelerle ilgili bir durum olabilir.

Ben 2010 ile açtım, bir sorun gözükmüyor....

Bu tür şeyler, sayfada aşırı formül veya biçimlendirme varsa olabiliyor. Bence, sözkonusu sayfayı yeni bir çalışma kitabına taşıyın, o zaman sorun çözülecektir diye düşünüyorum....

.

Bir de şu var .... dosyada yaklaşık 75 tane ad tanımlanmış. Muhtemelen eskilerden kalmadır, ya da deprem verilerini Kandilli'den dış veri al ile gibi bir yöntemle çekiyorsanız, oradan kaynaklı bir sürü alan/ad tanımlamaları var. Onları silerseniz, sorun çözülebilir ....

.

.

Excel 2016 İngilizce kullanıyorum, bende bir problem görünmüyor.

.

Ben 2010 ile açtım, bir sorun gözükmüyor....

Bu tür şeyler, sayfada aşırı formül veya biçimlendirme varsa olabiliyor. Bence, sözkonusu sayfayı yeni bir çalışma kitabına taşıyın, o zaman sorun çözülecektir diye düşünüyorum....

.

Denedim, 2 formülde olsa aynı durum ortaya çıkıyor.

Yazdığım diğer mesaja da (11 No'lu mesaj) baktınız mı? Veri alma ve tanımlanmış adlarla ilgili olan .....

.

Bir de şu dikkatimi çekti .....

Dosyanıza baktığımda, lokal magnitude 2,0'dan büyük olan değerleri bulmaya çalışıyorsunuz gibi geldi ama, benim kullandığım Excel versiyonunda sayısal değerler 0,00 biçiminde ondalık ayracı olarak virgül kullanılmaktadır. Bu yüzden sizin formüllerin sonucunda ML değerleri "." işareti içerdiği için bunların nümerik karşılıkları genellikle Excel'in tarihsel değeri olarak algılanmakta ve sonuçta benim Excel'de anlamsız sonuçlar geri döndürülmekte.

Ama sizin kullandığınız Excel versiyonunda sayısal değerler 0,00 yerine 0.00 gibi ifade ediliyorsa, sonuçlar sizde doğru olabilir .... bilemiyorum.

Sadece hatırlatmak istedim.

.

Yukarıda belirttiğim hususlar doğrultusunda eğer Kandilli Rasathanesinden son depremleri Excel'e VBA ile alacak bir dosya hazırlanmasını isterseniz, özel mesajla bana ulaşabilirsiniz. (Magnitude değerleri nümerik olacak şekilde)

Selamlar,

.

Merhaba,

Dosyanızı açtım bende bir sorun çıkmadı, formül çubuğundaki karakterler doğru görüldü. o kadar uğraştım düzgün gösterdi. Ama benim de dikkatimi çekmişti bu durum.

Acaba başka dosyalara bakınca mı oluyor, anlamadım.

Eğer, formülleriniz çalışıyorsa, bunu niye kendinize sorun yapıyorsunuz?, çok ve iç içe bir sürü formül kullanmışsınız, muhakkak bir şey(ler) sebep olmuştur, işlemleriniz düzgün çalışıyorsa, bunu kafaya takmak bir kazanç sağlamaz diye düşünüyorum.

Yok öyle değil Seyit bey,

Formüle bakınca hızlı okunmuyor , okunmayınca da insan ister istemez takılıyor :)

Geri