• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formüldeki #DEĞER! hatasını düzeltme

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Saygıdeğer Arkadaşlar..! Hayırlı çalışmalar;

=EĞER(girdi!D211;METNEÇEVİR(girdi!D211;"gg.aa.yyyy");METNEÇEVİR(girdi!D169;"gg.aa.yyyy"))

Kullandığım bu formül ile tarih formatlı veri alıyorum.. Fakat bazen de tarih yerine (D211 veya D169 hücrelerine) metin girmek gerekiyor.. O zaman da #DEĞER! hatası alıyorum.. Bu durumu düzeltebilir miyiz..?

Son düzenleme:
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(MEVCUT FORMÜLÜNÜZ)=DOĞRU;"";(MEVCUT FORMÜLÜNÜZ))

şeklinde formülü düzeltirseniz veriniz tarihse tarih olarak, tarih olmadığında ise "" (boş) olarak sonuç verecektir.

Yalnız boş olarak değil, metin olarak almam lazım..

Aşağıdaki formülü dener misiniz?

Kod:
=EĞER(girdi!D211>0;EĞER(EMETİNSE(girdi!D211);girdi!D211;METNEÇEVİR(girdi!D211;"gg.aa.yyyy"));EĞER(girdi!D169>0;EĞER(EMETİNSE(girdi!D169);girdi!D169;METNEÇEVİR(girdi!D169;"gg.aa.yyyy"));""))

Çok teşekkür ederim Korhan bey..! Tatilde olduğum için geç farkına vardım..

#değer hatası

Kod:
=EĞER(F3="RT4M5P 7000 HB N";(H3+90);(H3+3))
formülüm bu ve yazıldığı hücre I3...ama H3 sütünündaki değer tarih yerine sayısal veya sözel terim gelince I3 #değer hatası veriyor,yardımlarınızı bekliyorum ehatalıysa formülünü entegre edemedim.

Merhaba,

D6:P6 hücrelerinde tarihler,
B8:B28 hücrelerinde isimler,
D8:P28 hücrelerinde de tutarlar var. (Bu hücrelerde formüller var. Formülle tutarları başka sayfadan alıyorum. Bazı hücrelerde formül var ama boş.)
Aşağıdaki formülü kullandığımda eğer D8:D28 tüm hücreler doluysa sonuç veriyor. Eğer bu hücrelerde tutar yoksa #DEĞER hatası alıyorum.

=TOPLA.ÇARPIM(($D$6:$P$6=K$1)*($B$8:$B$28=$L1)*($D$8:$P$28))

Yardımlarınızı bekliyorum.

Formülde kırmızıyla işaretli yerleri değiştirerek doğru sonuç aldım.

=TOPLA.ÇARPIM(($D$6:$P$6=K$1)*($B$8:$B$28=$L1)*($D$8:$P$28))
=TOPLA.ÇARPIM(($D$6:$P$6=K$1)*($B$8:$B$28=$L1);($D$8:$P$28))

Son düzenleme:
Geri