• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formülde kullanılan değerin veri türü yanlış

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Selam

Ekli dosyadaki tüketim icmali sayfasında F8 sütununda formülde kullanılan değerin veri türü yanlış diyor nasıl düzelteceğimi bulamadım. Forumda bu hata ile arama yaptım ama bulamadım. Yorgunluktan görememişte olabilirim. Yardımcı olur musunuz rica etsem ?

Ekli dosyalar

selam,
Tüketim Envanter Temmuz sayfasını internet üzerinden alıyorsunuz sanırım. Zira #.##0,00 sayı biçimde görülen sayılar olmasına rağmen "." yerine "," ve ondalık ayracı "," yerine "." var. Dolayısıyla bunlar sayı değil METİN ler. Üzerlerinde matematiksel işlem yapamazsınız.
Bunların değiştirilmesi gerekir.
Bunun için;

1- B - J kolonlarını komple seçin.
2 - Dosya > Bul ve Seç > Değiştir den Aranan a . (Nokta) , Yeni değer e ; (Noktalı virgül) yazın. Tümünü değiştir e basın.
3 - Dosya > Bul ve Seç > Değiştir den Aranan a , (Virgül) , Yeni değer e . (Nokta) yazın. Tümünü değiştir e basın.
4 - Dosya > Bul ve Seç > Değiştir den Aranan a ; (noktalıVirgül) , Yeni değer e , (Virgül) yazın. Tümünü değiştir e basın.

Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim, ancak şöyle bir durum oldu. Bu tablodaki tüketim envanteri temmuz yazan yerde tüketim envanteri haziran yazıyordu onu değiştirmiştim bir de bu tabloyu işyerinde hazırlamıştım. İşyerindeki ve evdeki excel farklı sürümlerde. Tablodaki verileri internet ortamından almıyorum işyerindeki veri tabanından alıyorum. Tarif ettiğiniz dosya-bul ve seç- değiştir adlı kısımı ben bulamadım excel de belki de bendeki sürümde yok. Bilmiyorum. İşyerine dönüp tabloları tek tek sayıya dönüştürünce düzeldi. Bu tür hatalarla karşılaşmamak adına benim neye dikkat etmem gerekir ? Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.

selam,
Dosya değil de GİRİŞ kısmında , Düzenleme bölümünde Sırala ve Fitre nin hemen yanında ikonu Dürbün olan Bul ve Seç menüsünden bahsediyorum.
Bulmak kolay...
Veri tabanından veya internetten indirildiğinde bu problem her zaman mevcut. Ya indirirken makro ile biçimlendirme düzenlenecek ya da indirdikten sonra böyle bir düzenleme yapılacak.
kolay gelsin..

Geri