• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülde hatanın sebebi ve çözümü

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım birkaç gün önce sorduğum sorum ile ilgili yanıt gelmediği için soruma eklemeler yaparak yeniden yeniden düzeltmiştim. şimdi o sorumun en son hali için tekrar ekli dosya göndererek sormak istiyorum.

ekli dosyamda ilginç bir durum var sorunun ana sebebi bu galiba sayın hocalarımdan bu durumun nasıl düzeleceğini sormak istiyorum
eklediğim dosyada 748. satırdaki mavi dolgulu yerdeki verileri sildiğim zaman AA14 AB14 formüller nihayet doğru cevabı veriyo bunun peşine AE14 ve AF14 de doğru verileri buluyo
748. satırın üstündek satırları silerek acaba biryerlerde hata mı var diye incelerken 748. satıra kadar geldiğimde silmem rağmen formül hala hatalı yanıtları veriyordu ki 748. satırı silince doğru sonucu verdi. neden ekli tablomun silinmemiş önceki eklerde var umarım çözülür zor durumda kaldım.

https://drive.google.com/file/d/0B9GZL6DIeyZCUWtNX25mVUpPNm8/edit?usp=sharing

Ekli dosyalar

Merhaba,
Sizin gönderdiğiniz formül ile değil ama başka bir formülle şöyle sonuca ulaşabilirsiniz.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(sonuç;KAÇINCI(0;EĞERSAY(AA1:$AA$1;sonuç)+
  EĞER(alan1<>Y14;1;0)+EĞER(alan2<>Z14;1;0);0));"")
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHİF + ENTER ile tamamlayınız.
[/COLOR]

Ama sonradan fark ettim, iki kriterinize göre benzersiz değerleri bulamıyoruz. :)
Verilerinizi kopyalayıp yeni bir dosyada verilerinizi değiştirerek sonuca ulaşıyorum, ama Sizin dosyanızda sonuç alınmıyor. (yada benim gözümden kaçan noktalar var Siz deneme yaparsınız.)

Sayfa üzerinde Ad Tanımlamaları vardır.

Dosyanız:BURADAN

Not: Formüllerin uzunluklarını kısaltmak için (göze çarpan) Ad Tanımlaması kullanmaya özen gösteriniz.

Son düzenleme:
sayın bzace bende 2-3 gündür hatayı arıyorum ama bilemediğim bir detay çizelgedne başka bir yere döküman alıp formülü ona uyguladığımda sonucu alıyorum ama ana tablom bu 2011 den veriler var zamanında yazılmış edilmiş napsam diye düşünüyodum.
buna benzer başka bir çalışma düzenledim tekrardan orada buluyorum ama işte nedir hatay sebep bulamadım bir türlü.

"=EĞERHATA(İNDİS($M$10:$M$3000;KÜÇÜK(EĞER(SIKLIK(EĞER(($M$10:$M$3000<>"")*($G$10:$G$3000=$Y3)*($L$10:$L$3000=$Z3);KAÇINCI("~"&$M$10:$M$3000;$M$10:$M$3000&"";0));SATIR($M$10:$M$3000)-SATIR($M$10)+1);SATIR($M$10:$M$3000)-SATIR($M$10)+2);1));"")"

Çok iyi anlamamakla beraber bu koddaki en sondaki +1 yerine +2 yapınca istediğiniz sonucu veriyor.

Geri