• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formulde değişik lik yapamıyorum hata veriyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alves
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dosyayı ekte gönderdim mevcut formulde değişiklik yapmak istiyorum ama #yok yazısı çıkıyor. nasıl düzeltebilirim dosyayı ekte gönderdim. hatalı yeride sarı renkle işaretledim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ara formülü yerine düşeyara formülünü deneyin.

F3:

=EĞER(A3="";"";DÜŞEYARA(A3;DATA!$A$3:$F$50;4;0)*H3)

Diğer hücreleri buna göre siz düzenlersiniz.

çok teşekkür ederim

vermiş olduğunuz formul işime yaradı ama benim kullandığım formul neden oluyor sadece ben datanın bilgilerinin değiştirdim.

sizin verdiğiniz formulde veriyi boş bıraktığımda 0 yazıyor eski formulde boş olan hücrenin yeri boş olabiliyordu yeni formulde nasıl boş yapabilitim

Ara fonskiyonunda aranan aralığın AZ olarak artan sıralı olması gerekir. Siz herhangi bir bölgeye veri girerseniz bu veri sıra itibariyle olması gereken yerde olmaz ise hatalı sonuçlar alırsınız. Bunun için ya veri girişinden sonra tablonuzu AZ ile yeniden sıralamanız gerekir yada farklı fonksiyon kullanmanız gerekir. Örnekte verdiğim düşeyara gibi.

Boş olan değerlerde 0 sonucunu almamak için,

=EĞER(A3="";"";EĞER(DÜŞEYARA(A3;DATA!$A$3:$F$50;4;0)="";"";DÜŞEYARA(A3;DATA!$A$3:$F$50;4;0*H3)))

Gibi kullanabilirsiniz.

Yalnız fonksiyonu değiştirmeden hücre biçimini değiştirmenizi tavsiye ederim. Yine #2 numaralı mesajda verdiğim formülü kullanın, daha sonra formülü yazdığınız hücrenin biçimini, isteğe uyarlanmış/tür bölümüne,

[=0]"";#.##0,00

yazarsanız istediğiniz olur.

ömer bey çok teşekkür ederim

Geri