• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formülde bir satırdaki çalışırken diğer satırdaki çalışmıyor

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var

aşağıdaki formülü excel de hazırladıgımda bir satırda çalışırken diğer bir satırda çalışmıyor bazı satırlarda sorun oluyor. hakediş hesaplamak için kullandığımdan çalışmaması demek büyük sorun. adresli shet de sorun

dosya ektedir

=TOPLA.ÇARPIM((A56=$F$2:$F997)*($I$2:$I$997))

teseşkkürler

Ekli dosyalar

ADRESLİ sayfasında B2 hücresine şu formülü dener misin?
=TOPLA.ÇARPIM((A2=$F$2:$F$250)*($I$2:$I$250))

MErhaba,

Burada nasıl bir hata alıyorsunuz?

systran ın formülünü adresli sayfasında b sütununda deniyorum fakat bazı ısımlerde calısıyor formul bazı ısımlerde calısmıyor ozellıkle ben bu dosyayı bosken kopyalayıp tutmam gerekıyor her ay ıcın sıfırdan doldurmam gerekıyor kopyasında formulde bazı satırlar dakı formul yazılı oldugu halde f ve ı sutununa rakamlar ısım gırdıgımde calısmıyor ne yazıkkı

Eğer amaçınız ilgili satırın A sütuunndaki verisini F sütununda arayıp olanların karşılığındaki I sütunundaki değerleri toplatmak ise, formülde tek sorun aralığı bi bölümündeki sabitleme hatası.

Sorularınızı sorarken açıklamalarınızı formül üzerinden değil yapmak istediğinizin üzerinden açıklarsanız daha doğru olacaktır.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2=$F$2:$F[B][COLOR="Red"]$[/COLOR][/B]997)*($I$2:$I$997))

Kırmızı işaretledim. Eğer amaçınız buysa aşağıdaki formül topla.çarpıma göre daha hızlıdır. Ayn işlemi yapar.

Kod:
=ETOPLA(F:F;A2;I:I)

.

1- personel isimlerini elle giriyorsan başında, sonunda yada ortasında boşluklarda falan sıkıntı olmuş olmasın ?
2- sürekli aynı formata uygun yazıyor musun?
Örn: 3 isimli birisinin adını nasıl yazarsın?
Cvp: A.Ali EFE yada A. ALİ EFE
bundan kaynaklı sıkıntıda olabilir mi?

Ömer çok tesekkur ederim verdiğin kısa formül için . f sütununa isim yazdıgımda b sütununa hesaplama yapmıyordu. a sütunundaki isimle birebir aynı yazdıgım halde sorunu a sütunundaki orneğin Ahmet eser ismi A2 de bende f sütununa ahmet eser ismini =A2 yazdım b sütununa hesaplama yaptı. bu sekilde sorunumu çözdüm. tekrar kısa formülün için teşekkür ederim

Geri