• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülde,aranan değerin "iki hücre üstündeki veriyi" isteme

Excel Vers. ve Dili
excel 360 TR 64bit
=DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($AO2;"gg.aa.yyyy")&"'!D"&M AK(EĞER(DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($AO2;"gg.aa.yyyy")& "'!A1:A"&KAÇINCI(AQ2;DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($AO2;" gg.aa.yyyy")&"'!$C$1:$C$1000");0))=1;SATIR(DOLAYLI ("'"&METNEÇEVİR($AO2;"gg.aa.yyyy")&"'!A1:A"&KAÇINC I(AQ2;DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($AO2;"gg.aa.yyyy")&"' !$C$1:$C$1000");0))))))

yukardaki formülümde diğer sayfalardan arattığım değerin "iki hücre" üstündeki hücrenin değerini nasıl formülüme eklerim. yukardaki formülüme ekleyerek

not:yani yukardaki formüle göre diğer sayfadan arattığım değerin hücresi "D9" ise "D7" i dekideğeri yazdırmak istiyorum

Son düzenleme:
Örnek dosya eklemeniz gerek.

Formül üzerinden kimse size yardımcı olamaz.Bu zamana kadarda yardımcı olunmamış.İnternetteki dosya paylaşım sitelerine yüklediğiniz dosyanızın,indirme linkini sitede pahlaşabilirsiniz.

dosyayı ekledim

tamam yükledim.dosyada bülten sayfasında "BY7 den CG7" aralığındaki satıra size bahsetmiş olduğum formülü düzenliyeceğim. yani istediğim "BY2 ve CG2 aralığındaki formülün
bulduğu değerin iki hücre üstündeki değeri yazmak "BY7 ve CG7" aralığına
tabi kopyala yapiştır ile aynı sütuna yapıcam

Son düzenleme:
Aşağıdaki gibi deneyiniz.

Kod:
=DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($AO2;"gg.aa.yyyy")&"'!D"&MAK(EĞER(DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($AO2;"gg.aa.yyyy")&"'!A1:A"&KAÇINCI(AQ2;DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($AO2;"gg.aa.yyyy")&"'!$C$1:$C$1000");0))=1;SATIR(DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($AO2;"gg.aa.yyyy")&"'!A1:A"&KAÇINCI(AQ2;DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($AO2;"gg.aa.yyyy")&"'!$C$1:$C$1000");0)))))-2)

çok çok teşekkur ederim.tam işimi gördü formül.allah razı olsun hocam herzaman yardımcı oluyorsunuz

Aşağıdaki gibi deneyiniz.

Kod:
=DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($AO2;"gg.aa.yyyy")&"'!D"&MAK(EĞER(DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($AO2;"gg.aa.yyyy")&"'!A1:A"&KAÇINCI(AQ2;DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($AO2;"gg.aa.yyyy")&"'!$C$1:$C$1000");0))=1;SATIR(DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($AO2;"gg.aa.yyyy")&"'!A1:A"&KAÇINCI(AQ2;DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($AO2;"gg.aa.yyyy")&"'!$C$1:$C$1000");0)))))-2)

hocam bu ekteki dosyam için yardım etmeniz mümkünmü acaba

Geri