• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Ofiste kullandığımız bir tablo için acil formül lazım. Ben biraz araştırdım ama yapamadım. soruna gelince; B sütunundaki numune kısmı 20 olacak. Eğer A sütunundaki el konulan 20 ve 20 den büyük ise B sütunu 20 kalan kısım ise C sütununa yani imha sütununa yazılacak, teslim edilen D sütunu ise B sütunu ile aynı olacak yani B sütunu 20 ise D sütunu da 20 olacak.

Eğer A sütunundaki el konulan 20 den küçükse hepsi B sütununa numune olarak yazılacak. C sütunu imha 0 olacak, D sütunu teslim edilen A sütunuyla aynı olacak.
Yani el konulan 20 ve büyük ise 20 numune geri kalanı imha, el konulan 20 den küçükse hepsi numune olacak.

Böyle bir formülü nasıl yazarız. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Örnek tabloyu ekte gönderiyorum

1. satır başlık, veriler 2. satırda ise;
-- NÜMUNE sütununa yani B2'ye =EĞER(A2>=20;20;A2),
-- İMHA sütununa yani C2'ye =EĞER(A2>B2;A2-B2;0)
formüllerini uygulayın aşağı doğru çoğaltın.

Çok teşekkür ederim. valla çok iyi oldu. büyük bir külfetten kurtardınız bizi.

EĞER formülü belki de excel kullanırken en çok başvuracağınız formül olacaktır.
Eğer işlevinde unutulma ihtimali olan husus genellikle EŞİTLİK halidir. Yazdığım formüldeki eşitlik durumuna dikkat ediniz.
Fonksiyon yazarken; formül çubuğunun solundaki F(x) işaretini fareyle seçerseniz karşınıza küçük fonksiyon ekranı açılır ve fonksiyonda kullanılan alan değiştikçe aşağıdaki açıklama da değişecektir. Çok faydasını görebilirsiniz, ayrıca açılan bu ekranın sol altında da yardımcı olabilecek "Bu işlev hakkında Yardım" linki de işinize yarayacaktır.
İyi günler dilerim.

Geri