• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan faysan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba ekteki dosyada çap ve boy kısmında yazılı verilerin çetelesini yapabileceğimiz bir formül var mıdır ? Yani çap ve boy sutünlarındaki karışık verileri (35 çapındaki boyu 3,00 olandan kaç adet olduğu gibi bütün verileri otomatik olarak verebilecek) Ayrıca böyle cetvelleri iphone telefonlarında kullanabileceğimiz program var mıdır ? Varsa hangi programı önerirsiniz ?

Dosya ekleyebilmek için Altın Üye olmalısınız. Ya da dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip buraya linkini verin.

Ekli dosyayı inceleyiniz. Sayfa1'de öncelikle tüm türleri çap, boy ve sayıya göre listeledim. Daha sonra özet tablo ile her tür, çap ve boyun toplam sayısını buldum. Sayfa1'deki düğme 1'e basarsanız Özet tabloyu yenileyecektir.

Kod:
Sub orman()
Set S = Sheets("Sayfa1")
Set O = Sheets("Yuvarlak Ölçü Tutanağı ")
    Range("A2:D2").Select
    Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
Selection.ClearContents
Range("A2").Select
For i = 1 To 17 Step 4
    If O.Cells(5, i) <> "" Then
        For j = 8 To 27
            son = S.Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row + 1
            If O.Cells(j, i) <> "" Then
                S.Cells(son, 1) = O.Cells(5, i)
                S.Cells(son, 2) = O.Cells(j, i)
                S.Cells(son, 3) = O.Cells(j, i + 2)
                S.Cells(son, 4) = O.Cells(j, i + 1)
            End If
        Next
    End If
Next
    ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").SourceData = "Sayfa1!R1C1:R" & son & "C4"
    ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotCache.Refresh
End Sub

Ekli dosyalar

Tşk ederim ancak istediğim gibi olmadı.Bu tür cetvelleri ios sistemli cep telefonlarında kullanabilir miyiz ? Sayfa 1 de girdiğimiz verileri yuvarlak ölçü tutanağına toplayarak atamaz mıyız.

Son düzenleme:
Siz sorunuzu öyle sormadınız ki! Sayfa1'deki veriler zaten yuvarlak ölçü tutanağından geliyor. Siz sayfa1'i verip yuvarlak ölçü tutanağını isteseydiniz ona göre uğraşırdım.

Yusuf bey demek istediğim şu arazide 20 çapını ve muhtelif boydaki ürünü 3 satır sonra bir daha,10 satır sonra bir daha yazmak zorunda kalıyoruz.Bu veriler otomatik olarak 20 çap 3 boy dan kaç tane yazmışsam cetvel onu bana otomatik olarak verirse çok memnun olurum.İllede bu cetvele entegre etmeye çalışmayın.Başka bir cetvelde olabilir.Çünkü aldığımız veriler bu cetvele sığmıyor...

Son düzenleme:
Excel mükemmeldir ama kendisine öğretilen kadar mükemmeldir. Kendisine verilmeyen/öğretilmeyen hiçbir şeyi bilmez. Dolayısıyla Excelin herhangi bir işlem yapabilmesi ya da veri yorumlayabilmesi için öncelikle excele bu yorumu yapmak için gerekli olan her türlü bilgi önceden öğretilmelidir.

Siz arazide veri girmekten bahsediyorsunuz, excel arazide ne gibi veriler bulunduğunu bilemez.

Son mesajınızdan anladığım kadarıyla, arazide dolaşırken tespit ettiğiniz malzemeyi bir listeye kaydetmeniz gerekiyor. Bu liste ham liste olacak ve tür, çap, boy, adet verilerini her malzeme için içerecek şekilde düzenlenecek. Daha sonra excele bu liste kaydedilince yuvarlak ölçü formunda bu malzemeler türe, çap ve boya göre sınıflandırılıp toplam sayıları yazılacak.

Eğer anladığım doğruysa öncelikle bize belirttiğim bilgileri içeren bir liste vermeniz gerekiyor ki biz bunları yorumlayıp formu düzenleyecek kodları ya da formülleri hazırlayabilelim.

yusuf bey verileri arazide akıllı telefona veya tablete gireceğim.Gireceğim verileri excel düzenleyecek

Ekli dosyalar

Yusuf bey baktınız mı acaba son gönderdiğim cetvellere ?

Baktım. Anladığım kadarıyla siz öncelikle arazide çalışırken pratik olarak özellikle mobil cihazda liste tutacağınız bir program istiyorsunuz. Bunu ben yapamam maalesef.

Ancak diyelim ki excelde arazide yapılan çalışma sonucunda elde edilen tabloyu oluşturdunuz, o listeyi yorumlayıp yuvarlak ölçü tutanağına geçirebiliriz. Ben yapamasam da yapacak biri olacaktır elbet. bilmemiz gereken bu listenin ne kadar uzun olabileceği, yuvarlak ölçü tutanağına yerleşimin nasıl yapılacağı, tomruklukla kağıtlıklar ayrı ayrımı forma aktarılacak yoksa aynı formda mı gösterilecek, formdaki satırlar/hücreler yetmezse ne olacak vs.

Evet ayrı sayfada aktarılacak,çünkü aynı sayfaya sığmıyor.Tomruk için ayrı kağıtlık için ayrı cetvelde olduğu zaman problem olmuyor.Bu arada ios tabanlı mobil cihazlar için excel kullanımında hangi programı önerirsiniz ?

Admin yok mu ?

Geri