• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül yorumlanması hk..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sunkid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Ev de Office 2013 Türkçe
İş'te Office 2007 -2010 English
Merhaba arkadaşlar uzun bir formül var bir kısmını yorumlayamıyorum yardımcı olursanız sevinirim..

A1 hücresinde Eric S. Kurjan yazıyor ortadaki S. parçalayıp A2 hücresine yazdıracağım. formülü şu;
=PARÇAAL(A1;MBUL(" ";A1;1)+1;MBUL(" ";A1;MBUL(" ";A1;1)+1)-MBUL(" ";A1;1))

sondaki parçaal formülünün sayı_karakterler bölümüne denk gelen formülü yorumlayamıyorum tam olarak ne işlem yapıyor?

MBUL(" ";A1;MBUL(" ";A1;1)+1)-MBUL(" ";A1;1))

özellikle şurasını anlayamıyorum MBUL(" ";A1;MBUL(" ";A1;1)+1)

Verilen örnekte 2 adet boşluk var. Koyulaştırarak belirttiğiniz bölümde A1 hücresindeki boşluk aranıyor. MBUL fonksiyonunda aranan karakterin kaçıncı karakterden itibaren aranması gerektiğini belirtebiliyorsunuz. Fonksiyon içindeki 2. MBUL ilk boşluğun sırasını bulup üzerine 1 ekliyor. Böylece 2. boşluğun sıra numarası elde ediliyor. Formülün sihirli bölümü burasıdır.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Verilen örnekte 2 adet boşluk var. Koyulaştırarak belirttiğiniz bölümde A1 hücresindeki boşluk aranıyor. MBUL fonksiyonunda aranan karakterin kaçıncı karakterden itibaren aranması gerektiğini belirtebiliyorsunuz. Fonksiyon içindeki 2. MBUL ilk boşluğun sırasını bulup üzerine 1 ekliyor. Böylece 2. boşluğun sıra numarası elde ediliyor. Formülün sihirli bölümü burasıdır.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

korhan hocam çok saol yeterinde açıklayıcı oldu.. ilk yazılan +1 li ilk boşluğu buluyor olma döngüsünü bilmiyordum çok teşekkür ederim..

Geri