• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül yazımı ve calendarform ile tatil günleri (izin çizelgesi)

İnceledim hocam selamlar. Çok kapsamlı olmuş. Benim D6, G6 ve J6 da yazdığım formülle manüel olarak değilde, otomatik toplasın istiyorum.Sitedeki örneklerin bir çoğu devirler ve izin hakları manüel olarak takip ediliyor, bu formülle ilgili yardım rica etsem

Konunun inceliklerini hiç bilmiyorum.
iki noktada ise hiç bir fikrim yok.
1 - Gelecek yılın iznine mahsuben bu yıl fazladan izin kullanılabiliniyor mu?
2 - Örnek vererek sorayım.
İzin hakediş : 10.Haziran olsun
Kıdem : 5 yıl olsun. (20 gün izin hakediş)
Geçen yıldan devir : 10 gün olsun...

Bu durumda 10. Haziran öncesine kadar 10 gün izin hakkı var. 10 Haziran dan sonra ise 20 daha gelecek.

Soru : Bu personel , Nisan başında , diyelim 10 Nisan 25 gün izin kullanmak istiyor.
Normalde güncel izin hakkı sadece devreden 10 gün... Geri kalan 15 günü 10. Hazirandan sonraki izininden kullanabiliyor mu?

eğer 2. soru evet ise , formülünüzdeki uzun hesaplamaya gerek yok. demektir. Sadece bir yıl önceden devredeni bilmek yeterli olacaktır.
1. soru evet ise zaten devreden NEGATİF olarak gelecektir. Formülde problem teşkil etmeyecektir.

dediğim gibi , konunun inceliklerini bilmediğimden , yeni bir konu açmanızı öneriyorum.. Üyelerden mutlaka bu konunun inceliklerini bilen birileri vardır diye düşünüyorum. Cevap alacağınızdan eminim..

Sayın hocam verdiğiniz örnekten yola çıkarsak cari yıl içinde ne kadar izin hakkı var ise onu kullanabiliyor.İzin hakediş : 10.Haziran olan bir memur, 10 Haziran girmeden izin hakkı kazanmıyor.10 Haziran itibari ile; 10 Nisandan kalan 10 gün izinini kullanabiliyor. 10 Haziran dan itibaren ise yeni izin hakkı doğuyor.
Yada şöyle bir örnek vermek gerekirse; 2015 den 20 gün izni kalan bir personel 2017 yılı girmediği için 20 Aralık 2016 'da 20 gün izin kullanmak istiyor diyelim,10 gün iznini kullanabiliyor kalan 10 gün yanıyor.2017 Girdiği için.
İlginiz için teşekkürler.

sorularım eksik anlaşıldı galiba.. Ya da benim kafa durdu...

örnekten yola çıkarsak cari yıl içinde ne kadar izin hakkı var ise onu kullanabiliyor.İzin hakediş : 10.Haziran olan bir memur, 10 Haziran girmeden izin hakkı kazanmıyor.10 Haziran itibari ile; 10 Nisandan kalan 10 gün izinini kullanabiliyor. 10 Haziran dan itibaren ise yeni izin hakkı doğuyor.

Buradaki sorum, yeni izne ne zaman hak kazanıyor şeklinde değildi..
Personel 25 gün izin kullanmak istediğinde, OLMAZ hepsini kullanamazsın , geri kalan 15 gününü 10. Hazirandan sonra kullanabilirsin mi deniyor?

Yada şöyle bir örnek vermek gerekirse; 2015 den 20 gün izni kalan bir personel 2017 yılı girmediği için 20 Aralık 2016 'da 20 gün izin kullanmak istiyor diyelim,10 gün iznini kullanabiliyor kalan 10 gün yanıyor.2017 Girdiği için.

Bu benim sorum değildi zaten. Bunda hiç bir problem yok. Hem fikiriz.
Dediğim gibi, yıl olarak, 2 yıl öncesi işleme bile alınmaz. o nedenle diyorum ki, 2017 ye girdiğimizde 2015 i unutacağız. 2016 dan ne varsa 2017 ye ekleyeceğiz. Ne varsa derken KOŞUL maxi 2016 hakedilen izin kadardır. Fazlası bizi bağlamaz Yanar.

İlk soruma ise henüz yanıt alamadım. Gelecek yılın iznine mahsuben kullanım?

Personel 25 gün izin kullanmak istediğinde, OLMAZ hepsini kullanamazsın , geri kalan 15 gününü 10. Hazirandan sonra kullanabilirsin mi deniyor?

İlk soruma ise henüz yanıt alamadım. Gelecek yılın iznine mahsuben kullanım?[/QUOTE]

OLMAZ hepsini kullanamazsın , geri kalan 15 gününü 10. Hazirandan sonra kullanabilirsin mi deniyor? Aynen . Kusura bakmayın maili geç gördüm. Hocam
Esasen benim yazdığım formül işimi bir nebze olsun çözdü.
İlginiz için teşekkürler.

Tamam..
yine de $42 mesajda belirttiğim gibi, yeni konu açıp, bu konuyu detaylarıyla bilen üyelerden destek alabilirsiniz..

kolay gelsin...

Çok teşekkürler, yordum sizi hakkınızı helal edin.

sorularım eksik anlaşıldı galiba.. Ya da benim kafa durdu...

Bu benim sorum değildi zaten. Bunda hiç bir problem yok. Hem fikiriz.
Dediğim gibi, yıl olarak, 2 yıl öncesi işleme bile alınmaz. o nedenle diyorum ki, 2017 ye girdiğimizde 2015 i unutacağız. 2016 dan ne varsa 2017 ye ekleyeceğiz. Ne varsa derken KOŞUL maxi 2016 hakedilen izin kadardır. Fazlası bizi bağlamaz Yanar.

İlk soruma ise henüz yanıt alamadım. Gelecek yılın iznine mahsuben kullanım?

Aynen . Kusura bakmayın maili geç gördüm. Hocam Esasen benim yazdığım formül işimi bir nebze olsun çözdü. İlginiz için teşekkürler.

Geri