• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül yardımı

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
örneğin a sütunundaki değer 45.000 b sütünundaki değer 1.500 dür. c sütununa "b/a*100" seklinde formül kurduğumuzda sonuç 3,33 dür. nasıl bir formül hazırlamak gerekir ki çıkan 3,33 sonuç 003.33 şeklinde olsun. bu formül diğer sütünlardaki işlemlerde de kullanılacağından çıkan sonuç kısmı 000.00 kuralına bağlı olacak.Yani sonuç 1,00 ise 001.00 , 15,12 ise 015.12 , 0,00 ise 000.00 olacak şekilde .
teşekkür ederim.

örneğin a sütunundaki değer 45.000 b sütünundaki değer 1.500 dür. c sütununa "b/a*100" seklinde formül kurduğumuzda sonuç 3,33 dür. nasıl bir formül hazırlamak gerekir ki çıkan 3,33 sonuç 003.33 şeklinde olsun. bu formül diğer sütünlardaki işlemlerde de kullanılacağından çıkan sonuç kısmı 000.00 kuralına bağlı olacak.Yani sonuç 1,00 ise 001.00 , 15,12 ise 015.12 , 0,00 ise 000.00 olacak şekilde .
teşekkür ederim.

Merhaba,

Aşağıdaki şekilde deneyebilirmisiniz,

Kod:
=(B1/A1*100)/1000

İyi Çalışmalar

formülü bu şekilde uyguladığımızda sonuç 0,0033 oluyor.yapmak istediğimiz bu değil ilk formülde de belirttiğim gibi 3,33 şeklinde çıkan sonucun 003.33 şeklinde yazılabilmesi.Teşekkür ederim.

formülü bu şekilde uyguladığımızda sonuç 0,0033 oluyor.yapmak istediğimiz bu değil ilk formülde de belirttiğim gibi 3,33 şeklinde çıkan sonucun 003.33 şeklinde yazılabilmesi.Teşekkür ederim.

bunu aynı hücrede mi yapmak istiyorsunuz farklı bir hücrede olabilir mi

merhabalar

Kod:
=METNEÇEVİR(B1/A1*100;"#.###0.000")
bu şekilde bir denermisiniz?

Sayın Zeki elbette yapılabilir ama, cevapların ardından ilave sorular
geleceğinden eminim, bence bir örnek dosya hazırlayıp

(muhtemel en uç değerleri -örneğin negatif ne olacak, virgülden sonraki
sayınınz hep 1 karakter midir?, tamsayı kısmı en fazla kaç olabilir?
elde ettiğiniz yeni değerleri matematiksel işlemlerde kullanacak mısınız?...
bu soru/sorunları düşünerek....
- içerecek şekilde)

bir dosya paylaşım sitesine yükleyin ve belgenin link'ini burada paylaşırsanız
en doğru cevabı mutlaka alırsınız.

negatif değer olmayacak. sonuçlar pozitif olacak en yüksek değer(tamsayı kısmı 2 basamak olacak şekilde) 99,99 olacak ve 000.00 kuralı gereği 099.99 şeklinde yazılacak ek küçük pozitif değer de 0,00 olacak 000.00 şeklinde yazılacak

=METNEÇEVİR(B1/A1*100;"#.###0.000") formülünü kullandığımızda sonuç 0.003 çıkıyor istenilen 3,33 sonucunun 003.33 şeklinde yazılabilmesi .ilginiz için teşekkür ederim.

Aşağıdaki formül ile sonuç alabilirsiniz.
Verinin A1 hücresinde olduğu varsayılmıştır.
Kod:
=EĞER([B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B]="";"";YİNELE("0";3-UZUNLUK(TAMSAYI([B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B])))&TAMSAYI([B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B])&"."&EĞERHATA(PARÇAAL([B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B];BUL(",";[B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B];1)+1;2);"00")&YİNELE("0";2-UZUNLUK(EĞERHATA(PARÇAAL([B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B];BUL(",";[B][COLOR="Red"]A1[/COLOR][/B];1)+1;2);"00"))))

Not: Elde edilecek sonucun sayı değil metin olduğunu hatırlatmak isterim.
Yani matematiksel işlemlerde kullanmak için ilave işlem/formül gerekir.

Merhaba,

Hangi hücrelere uygulamak istiyorsanız, onları belirleyip sağ tıklayıp Format Cells'i seçin ardından Number sekmesinde soldaki listeden Custom seçeneğini işretleyip 000.00 yazın.

yada makro kullanmak isterseniz (örnek c1-c5 aralığı içindir)

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

With Range("c1:c5")
    .NumberFormat = "000.00"
End With

End Sub

kolay gelsin

Ekli dosyalar

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    20.6 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Ömer Beyin vermiş olduğu formül sorunu çözdü.Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

ömer.baran hocam bu sorunu metneçevirle neden yapamıyoruz. Çok uğraştım ama bir türlü istenilen sonucu bulamadım...

Yapılabilir, ama ilk bakışımda METNEÇEVİR yöntemiyle sanki daha uzun bir formül yazmak gerektiğini düşündüm ve yukarıdaki gibi çözüm ürettim.
Bakayım ve yazayım tekrar.

Yapılabilir, ama ilk bakışımda METNEÇEVİR yöntemiyle sanki daha uzun bir formül yazmak gerektiğini düşündüm ve yukarıdaki gibi çözüm ürettim.
Bakayım ve yazayım tekrar.
ömer.baran hocam bu sorunu metneçevirle neden yapamıyoruz. Çok uğraştım ama bir türlü istenilen sonucu bulamadım...

Sonradan bakınca hemen gördüm. Önceki düşünce tarzım yanlışmış demekki.
Kısa bir formül ile ve METNEÇEVİR işlevi kullanılarak.

İstediğiniz sonuca aşağıdaki formül ile de ulaşılabiliyor.
Kod:
=EĞER(A1="";"";METNEÇEVİR([B][COLOR="Red"]TAMSAYI([/COLOR][/B]A1[COLOR="red"][B])[/B][/COLOR];"000")&"."&METNEÇEVİR(MOD(A1;1)*100;"00"))
Formülü parçalayarak hazırlamıştım, birleştirirken TAMSAYI olayını atlamışım ve düzelttim.

Son düzenleme:
Formüldeki TAMSAYI kısmını, formülü toparlarken unutmuşum ve yukarıdaki cevapta düzeltme yaptım.

Ilginç ... Farkli bir perspektif
Neticede sonuc yine metin.

Sayın jeoferkan sonucun METİN olacağı en baştan belli idi ilk cevabımdan itibaren bunu vurgulamıştım zaten.

Excel'in varsayılan BİNLİK ayracı değiştirilerek SAYI olarak düzenlenebiliyor (sayı biçimi -> İsteğe uyarlanmış -> 000.00) olması lazım ancak bu da görüntüyü değiştirir, hücre içeriğini değil.

Benim ki tabii olarak meraktan. Acaba daha farkli nasil yapılabilir düşüncesi. Sonucun metin yada sayısal olması konuyu açan arkadasın sorunu. Bu arada sayı biçiminin değiştirilmesi sadece görüntüyü değiştiriyor olması daha onceden tecrübe etmediğim bir husustu. Ilk isim pc basına geçip bunu tecrübe etmek. Yeni birsey daha öğrenmiş oldum.

Benim ki tabii olarak meraktan. Acaba daha farkli nasil yapılabilir düşüncesi. Sonucun metin yada sayısal olması konuyu açan arkadasın sorunu. Bu arada sayı biçiminin değiştirilmesi sadece görüntüyü değiştiriyor olması daha onceden tecrübe etmediğim bir husustu. Ilk isim pc basına geçip bunu tecrübe etmek. Yeni birsey daha öğrenmiş oldum.

Hücre biçimlendirmede "İsteğe Uyarlanmış" seçeneğine 000,00 yazarak işlemi tamamlarsanız, hücreye 5 yazdığınızda görüntü 005,00 şeklinde, 5,1 yazarsanız 005,10 şeklinde görünür, hücre içeriği hala 5 ya da 5,1'dir ve SAYI'dır ama görüntü değişmiştir, gibi...

Ayrıca yukarıdaki METİN içerikli formül sonucundan SAĞDAN, SOLDAN, PARÇAAL gibi işlevleri kullanarak tekrar sayı elde etmek ve bu formül içeriğini de matematiksel (sayısal) işlemlerde kullanmak elbette mümkündür. Şimdilik tamam sanırım. Sağlıcakla kalınız.

Geri