• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül yardım

Bakigemlik

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,

Bu formülle
Kod:
=DÜŞEYARA($A2;rapor!$B:$C;MAK(2;0))
değerin karşısındaki maksimum veriyi bulabiliyorum ama aynı işi "MİN" olarak aşağıdaki gibi yaptığımda #DEĞER hatası veriyor neden olabilir,

Kod:
=DÜŞEYARA(A2;rapor!$B:$C;MİN(2;0))

Teşekkürler,

Yazdığınız formülde hata var. Mak bulmanız tamamen 2 sayısınının olması ile alakalı. Min formülünü yazdığınız yer sütun sayısını istiyor 0 diye bir sütun olmayacağından değer hatası verecektir.

Yazdığınız formülde hata var. Mak bulmanız tamamen 2 sayısınının olması ile alakalı. Min formülünü yazdığınız yer sütun sayısını istiyor 0 diye bir sütun olmayacağından değer hatası verecektir.
Çok teşekkürler sayın Kuvari,

Peki bunu nasıl bulabilirim ek listede plakaya gelen ilk tarih ve son tarih destek olursanız sevinirim,

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Aşağıdaki formülleri kullanabilirsiniz.

Dizi formülü olarak,

Kod:
=MİN(EĞER($A$2:$A$80=E2;$B$2:$B$80))

Kod:
=MAK(EĞER($A$2:$A$80=E2;$B$2:$B$80))

Dizi formülü olmayan çözüm isterseniz,

Kod:
=TOPLAMA(15;6;($B$2:$B$80)/--($A$2:$A$80=E2);1)

Kod:
=TOPLAMA(14;6;($B$2:$B$80)/--($A$2:$A$80=E2);1)

Sizin için basit benim için uzun iş yükünde kurtulmak için önemli bir adım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Farklı tarihler içeren bir listem var. (İndirilecek KDV Listesi) ancak faturalar parçalanmış durumda tekrar eden satırlarda aynı fatura ve tarihi mevcut. Bunları alt toplam yolu ile her fatura no değişiminde matrah ve kdv yi topla seçeneğini seçerek toplam aldım. Ancak tarih satırları boş kalıyor. Bunuda örneğin boş satıra bir üstteki (=A1) hücreyi seçip kopyalıyorum. İşe yarıyor ama 10000 satırda bunu tek tek yapmak zor. 10000 satırın tamamını seçip formülü kopyala dediğimde işe yaramıyor? neden? nerede bir hata yapıyorum? yada tekrar eden satırları birleştirmenin başka yolu var mı? teşekkürler.

Sizin için basit benim için uzun iş yükünde kurtulmak için önemli bir adım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Farklı tarihler içeren bir listem var. (İndirilecek KDV Listesi) ancak faturalar parçalanmış durumda tekrar eden satırlarda aynı fatura ve tarihi mevcut. Bunları alt toplam yolu ile her fatura no değişiminde matrah ve kdv yi topla seçeneğini seçerek toplam aldım. Ancak tarih satırları boş kalıyor. Bunuda örneğin boş satıra bir üstteki (=A1) hücreyi seçip kopyalıyorum. İşe yarıyor ama 10000 satırda bunu tek tek yapmak zor. 10000 satırın tamamını seçip formülü kopyala dediğimde işe yaramıyor? neden? nerede bir hata yapıyorum? yada tekrar eden satırları birleştirmenin başka yolu var mı? teşekkürler.

Merhaba,
bu dediğinizi özet tablo ile yapabilirsiniz. Ayrıca belirttiğiniz alanı seçip ctrl+g + özel +boşluklar seçip =olmasını (=a1 gibi) istediğiniz satırı seçtikten sonra ctrl+ enter yaptığınızda bütün boşlukları üsteki satır ile dolduracaktır.
yada örnek bir dosya paylaşırsanız daha kolay olur.

listede 2 sekmede listeler mevcut. tekrar eden fatura no lar var. bunları tek tarih, tek fatura no, tek miktar ve tek cinsi tek satırda matrah, kdv ve diğer kdvleri toplamak için çabalıyorum. Bahsettiğim gibi alt toplam yaparak bunu belirli noktaya kadar yapabildim. alt toplamları her fatura no değişimine göre yapınca fatura no, matrah ve kdv sutünları harici boş kalıyor. bunları en hızlı nasıl doldururum. teşekkürler. yardımlarını bekliyorum.

Ekli dosyalar

Bu haliyle tarih kopyalaması yapıyorum tek tek :(
Aslında bu yöntem işe yarıyor. Yani boş tarih hücresine üst hücreyi kopyala diyorum çünkü aynı tarih var. ama boş hücreleri çoklu seçip kopyala dediğimde ilk kopyalanmış tarihi yapıştırıyor. Çoklu seçimde üst hücreyi kopyala formülü işe yaramıyor. Bunu daha önce kullanmıştım ve işe yaramıştı. Şimdi ise olmuyor acaba atladığım bir nokta mı var? teşekkürler.

Ekli dosyalar

Bu haliyle tarih kopyalaması yapıyorum tek tek :(
Aslında bu yöntem işe yarıyor. Yani boş tarih hücresine üst hücreyi kopyala diyorum çünkü aynı tarih var. ama boş hücreleri çoklu seçip kopyala dediğimde ilk kopyalanmış tarihi yapıştırıyor. Çoklu seçimde üst hücreyi kopyala formülü işe yaramıyor. Bunu daha önce kullanmıştım ve işe yaramıştı. Şimdi ise olmuyor acaba atladığım bir nokta mı var? teşekkürler.

Özet tablo ile bir çalışma yaptım sanırım bu işinizi görüyor.
kontrol eder misiniz. Sorunuz olursa bildiğimiz kadar yardımcı oluruz.

Ekli dosyalar

Allah razı olsun, işimi görüyor. şimdi diğer listeleri buna uyarlayacağım. Teşekkürler.

pivot table oluşturduktan sonra sizin yaptığınız gibi özet tablo nasıl yapılıyor? Teşekkürler.

Geri