• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emrark
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Eğer Formülü

Merhaba, ekli çalışma için daha önce yardım almıştım vadelere dağıtma konusunda, şimdi hesaplama yaparken B sütunundaki değer 90 ve 90'dan az ise diğer aylara dağıtmadan işlem yapılan aya yazmasını istiyorum. Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Ekli dosyalar

Merhaba, yardımcı olabilecek kimse var mı acaba??

Eğer formülü güzel bir formül.

Örnek dosyayı dosya yükleme sitelerine yüklerseniz formül üretilebilir.

Telefondan yükledigim icin yukleme sitesine ekleyemiyorum malesef..

Merhaba;
Doğru anladıysam eki deneyin.
Not: Dağıtım formülünüzün doğru olduğunu varsayarak işlevsel bir işlem yapmadım. (sadece B2 yerine C2 hücresine yönlendirdim.)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim, ben hep dağıtım formülüne ek islev yapmaya çalışmıştım, bu yaptığınız aklıma gelmemisti tekrar cok tesekkur ederim...

Yeniden merhaba, şimdi formülü kontrol ettiğimde 90 ve 90'dan küçük bir değer girildiğinde ilgili aya 2 kat fazla hesaplama yapıyor..
Göndermiş olduğunuz ekte 1000 tl komisyon ocak ayına 2000 tl olarak yazmış..
90 gün üzerinde doğru çalışıyor ancak 90 günden kısa vadede 2 kat fazla değer atıyor.. Nasıl düzeltebilirim?

Merhaba, sorun giderilmiştir, herkese çok teşekkürler...

Merhaba;
E2 hücresindeki (ocak ayı formülü) formül;
=($D2/$C2)*(MAK(0;(MİN($A2+$C2;TARİH(YIL(E$1);AY(E$1)+1;0))-MAK($A2;E$1))))
Şeklinde düzenlenirse sanırım sorun çözülür.

İyi çalışmalar.

Not: Syn. emrark ;
Çözümü buraya aktarırsanız dosyadan faydalanmak isteyenleride bilgilendirmiş olursunuz.

+1 değerini sildiğimiz zaman eksik vade dağıtımı yapıyordu, bende yeni sütun ekleyerek yeniden "eğerli" hesaplama yapabileceği başka bir hücre daha oluşturdur. Bu yolla sonuca gidebiliyorum.. Ekte çalışma mevcuttur.
Teşekkürler...

Ekli dosyalar

Geri