• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül Uzunluğu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan morryell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 tur
Veri Doğrulama ile açılır liste yaparken formül kısmına aşağıdaki formülü yapıştırmak istedim ancak yapıştırmıyor. Daha kısalarını denedim. Onlar yapıştı. Bir karakter sınırlaması var mı? Varsa nasıl çözülür.

Örnek veri:
=EĞER(A2="Elma";Ayarlar!B2:B14;EĞER(A2="Armut";Ayarlar!B16:B12;EĞER(A2="Muz";Ayarlar!C2:C10;EĞER(A2="Kivi";Ayarlar!C11:C14;EĞER(A2="Portakal";Ayarlar!C15:C16;EĞER(A2="Mandalina";Ayarlar!B10:B12;EĞER(A2="Papaya";Ayarlar!B14;EĞER(A2="Armut";Ayarlar!B13;EĞER(A2="Erik";Ayarlar!C7:C8;EĞER(A2="Çilek";Ayarlar!D2:D12;EĞER(A2="Üzüm";Ayarlar!D12;EĞER(A2="Şeftali";Ayarlar!D8;EĞER(A2="İğde";Ayarlar!D10;EĞER(A2="Avokado";Ayarlar!D11;EĞER(A2="Dut";Ayarlar!E2:E16;EĞER(A2="Böğürtlen";Ayarlar!E12;EĞER(A2="Vişne";Ayarlar!E13:E14;EĞER(A2="Kiraz";Ayarlar!E15:E16;EĞER(A2="Ek1";Ayarlar!F2:F16;EĞER(A2="Ek2";Ayarlar!F8:F9;EĞER(A2="Ek3";Ayarlar!F10:F12;EĞER(A2="Ek4";Ayarlar!F13:F14;EĞER(A2="Ek5";Ayarlar!F15:F16;))))))))))))))))))))))))

Merhaba.
Ayarlar sayfasını açın;
-- B2:B14 hücre aralığını seçin ve formül çubuğunun sol tarafında en soldaki kısıma
(tek hücre seçtiğinizde seçilen hücrenin adresini gördüğünüz kısım) Elma yazıp ENTER tuşuna basın,
-- B12:B16 hücre aralığını seçiliyken aynı yere Armut yazıp ENTER tuşuna basın,
bu şekilde tüm aralıklara birer AD yazma işlemine devam ederek sonuna kadar işlemi tamamlayın (vereceğiniz ADlar A2 hücresine yazacağınız kelimeler oluyor)
Sonra da veri doğrulama uygulayacağınız hücre seçiliyken Liste seçeneğindeki formül kısmına =DOLAYLI($A$2) yazarak işlemi tamamlayın.
Böylece A2 hücresine hangi ADı yazarsanız veri doğrulama da ona ait liste görünür.

Konu FORMÜLLER menüsündeki AD TANIMLAMA konusudur. Bu konuyu araştırmanızı öneririm.

Cevaplar için teşekkür ederim. Üzerinde çalışıyorum. Yanlışlıkla ad verdiğim hücrelerden nasıl o adı kaldırabilirim?

sakman26 üşenmeden çalışma dosyası hazırlayıp yolladığın için minnettarım. İyi çalışmalar dilerim.

selam,
rica ediyorum..
Bir adlandırmayı silmek isterseniz, Formül > Ad Yöneticisine gelin. Silinecek adlandırmayı seçin ve Sil butonuna basın..
kolay gelsin..

Geri