• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formul sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel
merhaba benim aşağıdaki verilere istinaden bir formul kurmam gerekli yardımcı olabilirmisiniz...

ekli tabloda b ve c sutunlarındaki veriler surekli değişkenlik göstermektedir.aynı şekilde d ve sutunlarıda en altta 20. satıdan sonra
hepsinin toplamını almam lazım ama sorunum şu hücreler sürekli değişiyor A yazan satır ertesi gün B olabiliyor B yazan satır C olabiliyor.

anlatabildimmi tam olarak bilemiyorum. Ama yardımcı olabilen birisi olursa tablonun aslını mail olarak gönderebilirim yada telefonda izah edebilirim(şirket verisi olduğu için burda yayınlamam çok uygun değil)

yardımlarınızı rica ederim.

puan tanım puan tanım
1 A 2 B
1 B 3 D
2 C 1 C
4 D 2 A

toplam
A
B
C
D

Merhaba.
ALTIN ÜYELİK olmadığına göre; örnek belgenizi burası veya burası gibi bir paylaşım sitesine yükleyip, oradan alacağınız erişim bağlantısını burada paylaşırsanız daha çabuk ve net cevap alacağınızı düşünüyorum.

Eklediğiniz dosya üzerinden tam olarak ne istediğinizi, sayfa, sütun-satır adı vererek belirtirseniz iyi olur, dosyanızda da herhangi bir açıklama yok.

Hangi sayfada, hangi kritere göre hangi sütunu toplamak istiyorsunuz hiç bir şey anlaşılmıyor doğrusu.

Şöyle açıklayayım...

B ve C sutunundaki tanımlar surekli değişken halde. sürekli ordaki yazılanlar değişiyor.. D ve E sutunundaki tanımlarda değişik ( şöyle açıklayabilirsem yazılan tanımlar standar örnekteki gibi a-b-c-d gibi ama yerleri değişiyor surekli)

benim istediğim şeyse şu 20. satıdan sonra tüm değerlerin toplamının alındığı yere C ve E hücresinde A gördüğü yerin puanını atıcak.. gene C ve E hücresinde B nin toplamını atıcak. Normalde sutundaki yerler değişmese kolay ama bu çok uzun bir sayfa 10 farklı tanım var farklı farklı satılarda benim bunu en altta toplamam gerek. sürekli manuel olarak toplamak zorunda kalıyorum... tahminimce eğerli bir formul olması gerek yani c deki tum satırlarda A yı aratıp en alta toplamını atmalı.... B içinde aynısı geçerli. eğer anlatamadıysam isterseniz size gerçek dosyasını mail atabilirim..

-- Yani siz Sayfa1 isimli sayfanın C sütunundaki firma isimleri itibariyle toplam almak isitiyorsunuz doğru mudur?

-- Ayrıca toplanacak sütun hangisi oluyor acaba?

-- Eğer C sütunundaki firmaların her biri için toplam aldırmak istiyorsanız, firma isimlerinin benzersiz bir listesi mevcut mudur acaba?

Geri