• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül sonucunu metin kutusuna yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2021 - Türkçe
Merhaba ekteki örnekte görüleceği üzere a1 hücresindeki formül sonucunu düğme yardımıyla metin kutusuna yazdırmak istiyorum.Yardımcı olabilir misiniz? Makro kaydet ile denedim ancak ikinci kez çalıştıramadım.:eek: Hatta çok zor değilse yine metin kutusuna yazdığı içeriği ikinci bir düğme ile de ismini a2 hücresinden alarak word dosyası olarak istediğim bir yere kaydedebilir mi ?

Ekli dosyalar

Merhaba ekteki örnekte görüleceği üzere a1 hücresindeki formül sonucunu düğme yardımıyla metin kutusuna yazdırmak istiyorum.Yardımcı olabilir misiniz? Makro kaydet ile denedim ancak ikinci kez çalıştıramadım.:eek: Hatta çok zor değilse yine metin kutusuna yazdığı içeriği ikinci bir düğme ile de ismini a2 hücresinden alarak word dosyası olarak istediğim bir yere kaydedebilir mi ?

Kod:
    Selection.ShapeRange(1).TextFrame2.TextRange.Characters.Text = [COLOR="Blue"][B]"12acb6854 "[/B][/COLOR]
Kod:
Selection.ShapeRange(1).TextFrame2.TextRange.Characters.Text = [COLOR="Red"][B][A1].Text[/B][/COLOR]
makro kaydet yardımı ile yapınca oanki değeri alıyor; kodda mavi ile belirttiğim kısmı kırmızı yazdığım şekilde düzelt. kolay gelsin

aşağıdaki yöntemi de deneyebilirsiniz
Kod:
Worksheets("Sayfa1").Shapes.Range(Array("TextBox 1")).TextFrame.Characters.Text = [A1].Text
ya da
Kod:
ActiveSheet.Shapes.Range(Array("TextBox 1")).TextFrame.Characters.Text = [A1].Text

Teşekkürler metin kutusu işini hallettim worde nasıl atarız peki ?

Teşekkürler metin kutusu işini

ActiveSheet.Shapes("Metin Kutusu 2").Select
Selection.Characters.Text = [c3]

ile hallettim worde nasıl atarız peki ?

Geri