• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül sonucu "" ama hücre boş görünmüyo

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım ekli tablomda
F5 den başlayan verileri 1 sıra atlatarak yazdırma formülünü uyguladım ve sonucu Gri dolgulu alana listeleyebiliorum

fakar sorunum şu G6 hücresi formül sonucuna göre "" yani boşluk görünüyo fakat EBOŞSa gibi formülle kontrol ediyorum G6 hücresi boş gözükmüyo
nerede hata var yardımcı olurmusunuz.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Formül olan hücreyi eboşsa boş görmez. Çünkü içerisinde bir giriş vardır.

=EĞER(O5="";"BOŞ";"DOLU")

Bu şekilde denerseniz istediğiniz sonucu alırsınız.

Syn hocam formulle bulunan verileri secip ctrl+5 ozel ve bosluklar diyip aradaki bosluklari doldurmak istiyorum ama orda ilk hata verince bu soruyu sordum

Aradaki boşluklara ne yazacaksanız kullanılan formülde "" yerine yazabilirsiniz.

Bir ustundeki ifadeyi yazcam yada yanina bir satir daha acil orda ifadeleri iki defa altalta yazcam ama yapamadim

Bir üst için "" yerine O4 yazarsanız bir üsteki veriyi alır.
İki defa yazmayı nasıl yapacaksınız anlamadım. Boşluk sayısı 1 değil mi?

Bir bosluk var hocam ve o bosluguda bir ustteki ifadeyi alcam bir nev ifadeleri iki defa tekrar etmek gibi birsey formulde duseltmeyi nasil yapcaz ben su anda cepten yaziyorum cozumlu dosya ekleyebilirmisiniz

Yazmıştım.

O5 hücresine kullandığınız formülün sonunda, "" ibaresi vardır. Bu ibarenin yerine O4 yazmanız yeterli olur.

Tesekkur ederim hocam sabah sordugum soruda korhan hocam KTF ile cozum uretmisti alternatif cozumler yada diger formullerle cozebilirmiyiz hocam

Geri