• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül, seçilen yıla göre nasıl olmalıdır?

assenucler

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Pro x64 TR
Değerli Dostlar;

Ekli word belgesindeki resim ve yaptığım açıklamalara göre, "Veri Girişi" sayfası F30 hücresinde 2016 ya da 2017 seçilince, "Aylık Rapor" sayfası B3'deki formülde nasıl bir değişiklik gerekiyor?

Yardımınız için teşekkürlerimi sunarım.

Sevgi ve saygılar.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Formüldeki son dolu satır numarasını (mevcut dosyada 156) gerçek belgenizdeki son dolu satır numarasıyla değiştirin.
.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((AY('Veri Girişi'!$C$34:$C$156)=$A3)*(YIL('Veri Girişi'!$C$34:$C$156)='Veri Girişi'!$F$30)*('Veri Girişi'!$D$34:$D$156=B$2)*('Veri Girişi'!$H$34:$H$156))

Teşekkürler

Üstadım,

Yine hızır gibi, hepimizin yardımına koşuyorsunuz. Allah sizden razı ve her şey gönlünüzce olsun.

Bu arada, yeni yılınızı kutlar; sevdiklerinizle birlikte sağlık, huzur, mutluluk, başarı ve bol kazanç dolu yıllar dilerim.

Sevgi ve saygılar.

Üstadım,

Yine hızır gibi, hepimizin yardımına koşuyorsunuz. Allah sizden razı ve her şey gönlünüzce olsun.

Bu arada, yeni yılınızı kutlar; sevdiklerinizle birlikte sağlık, huzur, mutluluk, başarı ve bol kazanç dolu yıllar dilerim.

Sevgi ve saygılar.
Estağfurullah / Eyvallah.

Alanları (sütunlar) son dolu satır numarasını dikkate alarak (tarih sütunu baz alınabilir)
DİNAMİK AD TANIMLAMASI ile adlandırırsanız, formül sürekli güncel kalacaktır.
Böylece satır sayısı arttıkça sürekli formül değiştirmek zorunda kalmazsınız.

AD TANIMLAMASI konusu üzerinde durmanızı öneriyorum.

Kolay gelsin.
.

Teşekkür ve bilgi

Ad tanımlamasında neye dikkat etmem gerekiyor?

Rica etsem, yukarıdaki dosyamda gösterebilir misiniz?

Son düzenleme:
Dosya ekte.

-- Önce ekli belgede, Aylık Rapor sayfası B3 hücresindeki formüle bakın,
-- Ardından da FORMÜLLER menüsündeki AD TANIMLAMALARI kısmını inceleyin.
.

Ekli dosyalar

Verdiğiniz bilgi, destek ve katkılarınız ile bizlerin karanlıklarda yolumuzu aydınlatan bir ışık ve gönül dostumuz oluyorsunuz.

Sayın Ömer BARAN hakkınızı helâl eder misiniz?

En içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

Estağfurullah.

Önemli olan ihtiyacın görülmesi elbette.

Tecrübeyle sınırlı olarak destek verirken beklentimiz (en azından kendi adıma),
yeni bir şey öğrenen üyenin, bu bilgiyi başka üyelerin sorunlarının çözümünde kullanarak
destek vermeye başlaması, "soru soran" üye iken "cevap yazan" üyeye dönüşmesi.

Sağlıcakla.
.

Teşekkür, sevgi ve saygılar

Değerli üstadım,

Yazdığınıza katılıyorum. 18 yıl bankacılık sektöründe yöneticilik yanında, 7 yıl eğitimci olarak görev yaptım. Her an yeni bir şey öğrenmenin, bilgi birikimi ve deneyimini kurslara katılanlara aktarmanın heyecanı ve büyük zevkini tatmış biriyim. 12 yıl oldu artık emekliyim.Yaş 71 oldu.

Bu arada, Allah'ım herkese dede olmayı nasip etsin; bir taraftan torun , diğer taraftan 91 yaşında anneye bakıyoruz.

Çok yakından izlediğim ve Ömer Baran arşivi yapan hayranlarınızdan biriyim.

Yardımınız için bir kez daha teşekkürler.

Sevgi ve saygılarımla.

Sayın Baran,

Yukarıda 7. iletideki dosyanızda "Ad Tanımlaması" formülleri içindeki ";" ile ayrılan 3 parçayı bana yorumlayabilir misiniz?

Ad Adı: tarihler

=DOLAYLI("'Veri Girişi'!C34:C"&KAÇINCI(0+"31.12.9999";'Veri Girişi'!$C:$C;1))

Yardımınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.

Sayın Baran,

Yukarıda 7. iletideki dosyanızda "Ad Tanımlaması" formülleri içindeki ";" ile ayrılan 3 parçayı bana yorumlayabilir misiniz?

Ad Adı: tarihler

=DOLAYLI("'Veri Girişi'!C34:C"&KAÇINCI(0+"31.12.9999";'Veri Girişi'!$C:$C;1))

Yardımınız için teşekkürler.

Sevgi ve saygılar.
Merhaba.

Belgede, tarih sütunu olarak C sütunu kullanılıyor,
Bildiğim kadarıyla excel'e yazılabilecek en büyük tarih 31.12.9999,
KAÇINCI(0+"31.12.9999";'Veri Girişi'!$C:$C;1) tarih yazılmış son dolu hücrenin satır numarasını veriyor.
Belgede, veri yazılmadan geçilmeyecek sütun olarak C sütununu düşünmüşüm demekki.

Bu son satır numarasına göre, örnek belgedeki tarih alanı C34:C156 oluyor.
Diğer sütunlar için de bu son satırından hareketle ilgili alan tespit edilmiş oluyor.

Önemli olan kısım ise, C sütununa yeni veriler girildikçe bu AD TANIMLAMASI, son satır numarasını güncelleyecek ve
TOPLA.ÇARPIM formülündeki alan kısmında değişiklik yapmaya gerek kalmayacak.

Son satırın tespit edildiği sütun;
-- METİN ise KAÇINCI("ZZZ";.... gibi,
-- SAYI ise KAÇINCI(9,99999999999999E+307;.... gibi
düşünmek gerekecek idi.

Forumda "son satır" / "son dolu satır" şeklinde arama yaparsanız örneklerin olduğunu hatırlıyorum.
.

Sayın BARAN,

İstemeyerek de olsa, sizi gereksiz yorduğumun farkındayım. Öyle ayrıntılı anlattınız ki, kendimi size karşı çok mahcup hissettim. Hakkınızı helâl edin.

Teşekkürler.

Sevgi ve saygı

Geri