• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
slm arkadaşlar benim sormak istediğim konu;
ben bir fabrikada görev yapıyorum.ve oluşturulmuş bir günlük rapor var. ayrıca haftalık ve aylık raporlar hazırlıyorum.günlük üretimimize göre stoklar azalıyor. bu azalmayı stoklardan düşmem gerekiyor nasıl bir formül veya makro ile bunu gerçekleştirebilirim ekte hazırlamak istediğim dosya mevcut yardımcı olursanız sevinirim.
şöyle açıklıyım mesala saat üretimi yapıyoruz diyelim. bu gün elimdeki stok miktarı 100 adet akrep-yelkovan. ben her saate 2 adet akrep-yelkovan kullanıyorum. ve 10 adet saat ürettik bugün. 10x2=20 adet akrep-yelkovan. 100-20=80 adet stokta kalan. şimdi tabloya nasıl bir formül gireyim ki ertesi gün 15 adet saat ürettiğim zaman otomatik olarak en son stok miktarı olan 80 adetten sonraki gün ki üretim miktarını hesaplayıp otomatik olarak stok miktarına işlesin.

Ekli dosyalar

Bir buton ekledim istediginizi yapacak.(otomatik derken hangi kriterler olacak mesela bilgiler değişince yada dosyayı açınca )

Ekli dosyalar

Bir buton ekledim istediginizi yapacak.(otomatik derken hangi kriterler olacak mesela bilgiler değişince yada dosyayı açınca )

herşeyden önce ilginize teşekkür ederim. güzel olmuş
otomatik derken şunu demek istedim;
bu rapor diğer bir rapora bağlantılıdır.üretim miktarları başka bir sayfadan bu ekte sunduğum rapora geliyor.burada da stok miktarları yer alıyor siz mantığı anlamışsınız ve çok güzel bir çalışma yapmışsınız. benim otomatik derken ben sizin yapmış olduğunuz butona basmadan direkt olarak acaba hesaplama yaptırabilirmiyiz.yani günlük üretim miktarları girilince stok gir butonuna basmadan işlem yapsın istiyorum mümkünmüdür acaba

herşeyden önce ilginize teşekkür ederim. güzel olmuş
otomatik derken şunu demek istedim;
bu rapor diğer bir rapora bağlantılıdır.üretim miktarları başka bir sayfadan bu ekte sunduğum rapora geliyor.burada da stok miktarları yer alıyor siz mantığı anlamışsınız ve çok güzel bir çalışma yapmışsınız. benim otomatik derken ben sizin yapmış olduğunuz butona basmadan direkt olarak acaba hesaplama yaptırabilirmiyiz.yani günlük üretim miktarları girilince stok gir butonuna basmadan işlem yapsın istiyorum mümkünmüdür acaba

başka sayfadan günlük üretim miktarları butonla gönderiyorsanız olur.(butondaki kodlara sayfadaki kodları ilave ederiz.) formülle hücre değişiyorsa sayfamızın change olayına kodu yazarız ama yanlış girişlerde bile stoktan düşer. kodlarla ilgili bilginiz varsa stokla ilgili çalışmamı inceleyin belki fikir verebilir.
http://www.excel.web.tr/f130/stok-sat-s-musteri-takibi-tahsilat-t67963.html

Selam;
Arkadaşlar bu işlemi acaba sadece formül kullanarak yapmak istersek nasıl bir formül kullanmamız gerekir??
Yani hiç makro kullanmadan yapılabilir mi acaba?

2.Mesajda eklenen dosyada Butona her bastığımızda hesaplama yapıyor.Bu yüzden hesaplamada yanlışlıklar oluşuyor.Hesaplamayı 1 kez yapmasını nasıl sağlarız acaba?

2.Mesajda eklenen dosyada Butona her bastığımızda hesaplama yapıyor.Bu yüzden hesaplamada yanlışlıklar oluşuyor.Hesaplamayı 1 kez yapmasını nasıl sağlarız acaba?

Merhaba, hesaplama yapınca adetleri sıfırlarsak olur tekrar adet girince tekrar düşer.

Ekli dosyalar

Peki sayın üstatlarım sayfadaki verileri sıfırlamadan bu işin çözümü yokmu ki acaba?
Tek bir defa hesaplasın,ama sayfadaki verileri de silmesin yok mu ki??:frown::roll:

Neye göre tek bir defa aynı gün bir defamı? yoksa sadece birkez hesapladımı bir daha hesaplamsınmı?

hesaplama yapınca değerleri sıfırlıyor.

Neye göre tek bir defa aynı gün bir defamı? yoksa sadece birkez hesapladımı bir daha hesaplamsınmı?

Hücre içindeki veri her DEĞİŞTİĞİNDE hesap yapsın.Yani her butona basışta hesap yapmasın.1 kez hesaplasın veriler yerinde dursun.Silinmesin veriler.Ben bunu bir rapor çalışmama entegre edecem de ondan sayın Fedeal.Veriler silinince benim çalışma güme gider.

1)Sayfayı açacam verileri girecem
2)hesapla butonuna basıcam
3)hesaplıycak.
4)2. kez basınca ya uyaracak yada hesaplama yapmıycak.
5)Sayfayı kapatıp çıktım.Yeniden açtım gün içinde.Hücredeki verileri değişmedim ama butona bastım.Hesaplamıycak.
6) Ne zamanki hücredeki veriler değişti o zaman 1 kez hesaplıycak.Tekrar basınca yukarıdaki açıklamalara göre hareket edecek excell.

Veriler değişmeyince tekrar hesaplamaz,inceleyin.

Sayın üstad Fedeal:Bazı şeyleri yaşamadan olmuyor.Ben size veriler değişmeden hesap yapsın dedim ama hatam bu gün ortaya çıktı.Dün ile bugünkü veriler aynı.Aynı oluncada tabiki stoktan düşemiyorum.
Şöyle olur mu ki acaba,Koşulumuz tarih olsa her tarih değişiminde işlem yapsa acaba mümkün mü??
Saygılar.:)

Sayfamızda yer alan tarih hücresini baz alamazmıyız? Yani E3 hücresindeki tarihi? Oradaki tarihi değiştirince işlem yapsın.Koşulumuz E3 hücresindeki tarih olsun.

Geri