• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül oluşturma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Fulden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ingilizce
merhaba,

Elimdeki verilerle şu şekilde bir formüle ihtiyacım var. A1 kolonunda sipariş adedi, A2 kolonunda ise yükleme adedi. Bu verilere göre + veya - % kaç yükleme yapıldığını gösteren bir formül nasıl hazırlanır acaba?
Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.:)
Fulden

a3 hücresine =a2/a1 formülünü yazabilirsiniz.

Formatınıda % olarak düzeltiniz.

a3 hücresine =a2/a1 formülünü yazabilirsiniz.

Formatınıda % olarak düzeltiniz.

Sevgili ripek,

Yardımın için çok teşekkürler. Fakat ben bir yanlış yapıyorum herhalde, bu formülü denemiştim ve sonuç 100,58% oluyor. Değerler ise A1'de 2600 ad, A2'de 2615 ad. Bunu nasıl düzeltebilirim.
Tşk./Fulden

Siz sonucun nasıl görünmesini istiyorsunuz?Yada bu sayılara göre sonuc ne olmalıdır?.

Fakat ben bir yanlış yapıyorum herhalde, bu formülü denemiştim ve sonuç 100,58% oluyor. Değerler ise A1'de 2600 ad, A2'de 2615 ad. Bunu nasıl düzeltebilirim.
Tşk./Fulden

Hesabı doğru yapıyorsunuz. Yani hata yok. 2600 siparişe 2615 yükleme yapıyorsunuz dolayısı ile %100'ün üzerinde bir rakam çıkması gerekir. Farkın yüzdesini bulmak istiyorsanız şu şekilde deneyin.
=(A2-A1)/A1

A1 2600 ad, A2 2615 ad verilerine göre sonucun +0,58%
B1 1008 ad, B2 998 ad verilerine göre sonucun -0,9% şeklinde görünmesini istiyorum mümkünse..
Tşk./Fulden

Hesabı doğru yapıyorsunuz. Yani hata yok. 2600 siparişe 2615 yükleme yapıyorsunuz dolayısı ile %100'ün üzerinde bir rakam çıkması gerekir. Farkın yüzdesini bulmak istiyorsanız şu şekilde deneyin.
=(A2-A1)/A1

Sevgili kombo ve ripek,

Yardımlarınıza çok teşekkür ederim.
Fulden:)

=+((A2/A1)-1)*100 olarakta deneyebilirsiniz..

Geri