• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formul olan hucreye verı gırme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abicakci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
Arkadaslar merhaba.soyle bır sorunum var.

A1'de 2
a2'de 300
a3' verı gırılen hucre

a3'de yapılan ıslem ;ornegın 200 gırecegımızı varsayalım
=200*a1-a2 sonuc (100)

bu ıslemı devamlı suretle ve cok yapıyoruz.excelde soyle bırsey yapabılıyormuyuz merak etmekteyım.ben a3 hucresıne yukarıdakı ornegı baz lacak olur ısek sadece 200 rakamını gırerek ıstenılen sonucu alabılırmıyım.yanı formul olan hucreye formulu bozmadan dırekt verı gırebılmek varmıdır

tesekkurler

bunun için niye a4 hücresini kullanmak istemediğinizi merak etmekle birlikte aşağıdaki dosyayı ekleme ihtiyacı hisstedim (belki sorununuza care olur) sarıya boyanmış hücrelerin hepsi istediğiniz formül, gri olan kısımsa değer girmek istediğiniz alan..

Ekli dosyalar

Öncelıkle cevabınız ıcın tesekkur ederım.A4 de olabılır ben ornek olsun dıye a1a2a3 yazdım.Sızın yaptıgınız ornek'de benım ıcın önemlı olan kısım sarı ıle boyadıgınız yanı formul olan hucre.bu hucre'nın yanlıslıkla degıstırılmesını veya sılınmesını engellemek amacıyla bu hucreye mudahale edılemesın ıstıyorum. (not bunu tum calısanlara vercegımden mudahale edıp degıstıreceklerdır veya yanlıslıkla sıleceklerdır.onun ıcın mudahele edılemesın ıstıyorum)

MERHABA
Önce tüm sayfayı seçin hücreleri biçimlendir açılan menüde koruma işaretini kaldırın. sonra sayfada yüklü olan formullerin bulunduğu hücreleri seçin sonra tekrar hücreleri biçimlendirden sonra açılan aynı menüde koruma kısmındaki boş yeri işaretleyin. En sonunda gözden geçir sekmesinden SAYFAYI KORU deyip sayfa korumasını aktifleştirebilirsiniz. isterseniz bu kısma şifre de ekleyebilirsiniz.

tesekkurler.dedıgınız yaptıgımıda formul olan ısaretledıgım hucreye mudahale edılemıyor.benım yapmak ıstedıgım buydu lakın bu bu hucreye verı gırebılme sansım olurmu Orneklemek gerekır ıse x hucresıne formulumuzu yazdık :=a1+a2 dıyelım bu formulu dedıgınız seylerı yapınca koruma altına aldık.ama bu hucreye formul harıcı bır rakam yazmamız gerekıyor.yanı a1 ıle a2 yı toplayıp ornegın 3 de cıkartacagız ama 3 sabır rkam degıl satısa gore degısmekte

O 3'ü de örneğin A3 hücresine yazın ve formülü
Kod:
=A1+A2-A3
olarak düzenleyin. Böylece formülü değiştirmek yerine A3 hücresindeki değeri değiştirerek sonuca ulaşırsınız.

Geri