• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül makro ile yapılırmı

emrah bey halit bey öncelikle çok teşekkür ederim emrah beyin en son gönderdiğinde istediklerim
1 gelir gider kalemleri makro ile gelmeyecek
2 sayfa birde devir yazan yerden taplonun el altınakadar olan formüllü yerlerin toplamı
3 giderdede aynı
4 ali ve ahmetin toplamını alamıyorum

bu işlem için yardım eden olsa hocalrdan da bir bitirseydik
emrah bey bana yardım ede bilirmisiniz

Son düzenleme:
ben tablonu değiştirdim tabi kabul edersen öncelikle iki tablonun satırlarını aynı yaptım birinde satır fazla düzenli olmuyurdu ikinci veride sıkıntı oluyordu sen en altını kendin düzenleyebilirsin
siztemin işleyişi şöyle

1-A1 hücresine arana kişiyi yaz
2-gelir aktar komut düğmesine bas
3-örnek olarak şubat ayı ve temmuz ayı arasını aymak için 1. gelen mesaja şubat ayı için 2 yaz tamam de 2. gelen mesaja temmuz ayı için 7 yaz tamam de bu iki ayı ve aresını toplayacaktır.
4-örnek olarak mayıs ayı için 1. mesaja mayıs ayı için 5 yaz tamam de 2. mesaja tekrar mayıs ayı için 5 yaz tamam de yanlızca mayıs ayına ait veriler aktarılmış olacaktır.

dosya aşağıdaki mesajda

Son düzenleme:
halit bey ali ve ahmetin beraber toplamını alamıyorum toplam sayfası önceki örnekdeki gibi olacaktı birde kasa nakli 1-12 ayın aldığımı kabül edersek 1. ayın kasa nakli olması lazım yıllık alınca

hepsini ayrıca alman gerekeçek bunlar içinde bir komut düğmesi yaptım tıkla kontrol et

dosya aşağıdaki mesejda

Son düzenleme:
Halit bey çok teşekkür ederim alacaklarımız ile mevcutlarımız kısmında toplamadığı var

1. toplamalarda hata var
2. sarı dolgulu yere toplama yapmasa
3. toplam yapacağımız sayfa 16 mesajdaki sayfa gibi olsa

dosyayı kontrol et

dosya aşağıdaki mesajda

Son düzenleme:
denemeleri yapıyorum 1. hata 12 aylık herkesin toplamını aldığımız zaman kasa nakli ocak ayınhaki herkesin kasa nakli toplamı olması lazım yanlız her aydaki herkesin kasa nakillerini topluyor

açık sarı ve gül rengi olan yerlere rakam yazıyor yazmasa

2. hata mesela herkesin ocak toplamını aldığımız zaman gelir toplamları ve kasa nakli hatalı topluyor

Birde gelir giderdeki kalem yerleri bu kadar az olmayacak önceki örnekdeki olduğu gibi biraz satırlar çok olacak oraya yazdığım kalem giriş sayfasında kullanıldı ise toplayacak

senin giriş sayfasındaki satır sayısı kadar sayfa1 e aktarım yapıyor önceki örnekte sayfa1 satırı daha fazla idi giriş satırından dolayısıyla giriş sayfasındaki değerlerin aynısını getiyor

herkezin ocak ayı toplamlarını alınca kasa nakillerini düzgün topluyor 1. kişinin verisi 1000 ve 2, kişinin verisi 135 bunları topladımmıydı 1135 veriyor burada yanlışlık nerde

halit bey sistem şu şekilde kalem sayfası var buralara eklemek istediğim gelir ve gir kalemleri ekliyorum mesela her bölümden 30 , 40 tane filan, giriş sayfasında ki yerler satırları az ve buraya doğrulamadan liste özelli ile kullanmak istediğim kalemi kullanıyorum ve toplam sayfasına gelince kalemleri yazdığım sayfadan kalemleri toplam syfasına aktarıyor yani kalem sayfası ile toplam sayfasının satırları aynı ve önceki örnekte formülle verdiğim örnekte toplam sayfasındaki kalemin hangisi giriş sayfasında kullanılmışsa ona göre topluyordu sade formülde yapamadığım aylar arasını toplayamıyordum hangi kişin ayını veya yıllığını veya hangi ayı veya yıllık veya hangi aylara arası toplam almak istersem ona gör toplasa

kişiler olarak aylık veya yıllık olsun 23. mesajımda bunu açıklamıştım odoğrultuda bunları yapıyor

kasa nakli meselesi 1-12 ayı hepsini alınca 1135 demesi lazım

senin verilerinde bir yanlışlık var ali için ocak ayı kasa nakli 1000 gözüküyor aynı şekilde ahmet için ocak ayı kasa nakli 135 gözüküyor bu doğrultuda veriler düzgün geliyor senin kasa toplamın toplam sutununda olması gerekirken ocak ayı sutununda mevcut

halit bey şubattaki kasa nakli ocaktaki kasa mevcudu demek istediğinizi tam anlayamadım

örnek olarak veriyorum giriş sayfasındaki D3 hücresindeki veri ocak ayını gösteriyor
değrelerini bir kontrol edelim

kasa nakil bölümü ali için

ocak ayı için D3 hücresi 1000
şubat ayı için E3 hücresi 999
mart ayı için F3 hücresi 997

bu düzenekte gidiyor ocak ayına ait kasa nakil bölümü sen oniki aylık deiyorsun ama ocak bölümünde duruyor veriler buralardaki satırlaıın değerlerini alıyor

Geri