• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül kopyalarken bir alt hücreye geçebilmek

cem yılmaz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office365 TÜRKÇE
Merhabalar..

Excel tablomda bir sayfadan diğer sayfaya aynı bilgiyi aktarıyorum.Aktarırkende aşağıdaki formülü kullanıyorum.Yapmak istediğim işlem aşağıdaki formülleri kopyalayıp yapıştırırken hücre bir alta geçmesini istiyorum.

Kod:
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!A13
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!B13
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!C13
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!D13

Mesela Yukarıdaki kodu kopyalayıp a1 sütununa kopyalayınca bu şekilde kopyalamalı
Kod:
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!A13
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!B13
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!C13
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!D13
a9 sütununa kopyalayınca bu şekli almalı
Kod:
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!A14
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!B14
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!C14
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!D14
a19 sütununa kopyalayınca bu şekli almalı yani her kopyalamada hücrenin sayısını bir arttırmalı.
Kod:
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!A15
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!B15
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!C15
=SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari!D15

merhaba

"SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari"
merak ettiğim şeklinde 40 karakterlik sayfa adını nasıl yazdığınız?

excelde en fazla 31 karaktere izin verir.

Vallahi ben yazmadım Sn uzmanamele.Ben elektrik kurumunda çalışıyorum.Kullandığımız otomasyon sisteminde oluşturduğumuz raporlar otomatik olarak isimlendiriliyor.Siz bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

aşağıdaki kodu denermisiniz

Sub Makro1()
sat = 9
For i = 4 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets("SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari").Range("A4:A65000")) + 4
Sheets("Sayfa1").Cells(sat, 1).Value = Sheets("SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari").Cells(i, 1).Value
Sheets("Sayfa1").Cells(sat, 2).Value = Sheets("SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari").Cells(i, 2).Value
Sheets("Sayfa1").Cells(sat, 3).Value = Sheets("SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari").Cells(i, 3).Value
Sheets("Sayfa1").Cells(sat, 4).Value = Sheets("SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari").Cells(i, 4).Value
sat = sat + 10
Next i
End Sub

Sn halit3 kodu hem module oluşturarak denedim hem sayfaya kopyaladım hemde thisworkbook'a kopyaladım çalışmadı örnek dosya gönderebilirmisiniz rica etsem

kod aşağıdaki mesajda

Son düzenleme:
Sn halit3 aktarma işlemi sorunsuz çalışıyor fakat rastgele satırlara yazıyor.İlk ekli dosyada incelerseniz boş yerler var ama onlar aslında bende bulunan matbu evrakın boş şablonu.Yani Tesisat numarasını a1'e, ad soyad b-c-d4'e, adres kısmını b-c-d 5 kısmına, sayaç markasını b10'a, yazması gerekiyor.

bu kodu denermisiniz

Sub Makro1()
sat = 1
For i = 4 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets("SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari").Range("A4:A65000")) + 4
Sheets("Sayfa1").Cells(sat, 1).Value = Sheets("SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari").Cells(i, 2).Value
Sheets("Sayfa1").Cells(sat + 3, 2).Value = Sheets("SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari").Cells(i, 3).Value
Sheets("Sayfa1").Cells(sat + 4, 2).Value = Sheets("SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari").Cells(i, 4).Value
Sheets("Sayfa1").Cells(sat + 9, 2).Value = Sheets("SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari").Cells(i, 6).Value
Sheets("Sayfa1").Cells(sat + 9, 3).Value = Sheets("SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari").Cells(i, 7).Value
Sheets("Sayfa1").Cells(sat + 11, 2).Value = Sheets("SYC_PeriyodikBakimiGelenIsletmeSayaclari").Cells(i, 5).Value
sat = sat + 55
Next i
End Sub

Son düzenleme:
Sn halit3 Deminde başıma geldi şimdide başıma geldi.Sizin bana yazdığınız kodu kopyalayıp yapıştırdığımda yazılar kırmızı şekilde hata veriyor.Çalıştıramıyorum.

kodları buraya yazdığımız vakit bazı kodların arasını açıyor ve kırmızı renkli oluyor dosyan ektedir

Son düzenleme:
Sn halit3 tam istediğim gib çalışıyor sağolun.Yalnız 2. abone bilgilerini aktardıktan sonra baskı önizleme moduna bakarsanız aşağıya doğru kayma oluyor bilgilerde.Yani her sayfanın başında yer almıyor aşağıya doğru kayıyor.Bunun bir çözüm yolu varmıdır?

Şu olabilir Sn Halit3 direkt olarak 1.sayfada bulunan şablona göre yazdırabilirsek te olur.Yani bilgileri diğer sayfaya aktarmadan boş şablona göre düzenleyip direkt yazdırılabilinir.Bu şekilde daha basit olursa bu şekildede düzenleyebiliriz.Olabilirmi?

dosyaya bak tamamdır

500 satırdan sonrasıda farklı sana gönderdiğim önceki dosyadaki konları kullan
ve satırların arası aynı satır olsun farklı satır sayısı olmasın mesela birinci ve ikinci arasındaki fark 55 satır olsun buna dikkat et sayfa yapısındanda diğer sayfaların boyunu ayarla şimdi paydos ediyoruz iyi günler diliyorum iyi tatiller

Recep hocam ellerinize bilginize sağlık.Size ne kadar teşekkür etsem azdır.Bu dosyada yaklaşık 300 civarı veri var.Bunun gibi elimde 100.000 nin üzerinde yazdırılacak veri var.Forumumuz ve Siz olmasaydınız böyle bir yükün altından asla kalkamazdım.Size çok çok çok teşekkür ederim.

Recep hocam yapmış olduğunuz örnek dosyadaki vba kodlarını başka bir dosyaya kopyaladım.Ama combobox içine verileri alamıyorum.Acaba eksik ne yappmış olabilirim?

Sayfa2'deki A kolonuna name(ad) tanımlayınız.

Daha sonra bunu Bombobox'ın Rowsource özelliğinie giriniz.

Geri